Polémia a városi közterületek takarításáról, vélemények pro és kontra

Mokánszky Zoltán szerint azzal, hogy a lakosságnak a korábbi szabályozáshoz képest nagyobb területet kell az ingatlanjaik előtt rendben tartania, több pénze maradhat a városnak a közterületek takarításra. A kormánypárti képviselő ezt annak kapcsán vetette fel, mert úgy látja, az önkormányzathoz tartozó kerékpárutakat kevésbé tartja rendben a fenntartó, mint mondta, tudomása szerint, egy kerékpáros férfi november 1-én balesetet is szenvedett a csúszós falevelek miatt.

Mokánszky Zoltán azt szeretné megtudni a városházától, hogy az eset kapcsán van-e kártérítési követelés az önkormányzat felé, valamint, hogy mikor tisztították utoljára és milyen rendszerességgel takarítják a váci kerékpárutakat – tudósít a városi televízió. A legutóbbi önkormányzati választás során, a Fidesz-KDNP színeiben a testületbe bejutott képviselő egyben azt is követelte, hogy a korábban feltett kérdéseit is válaszolja meg a városháza, a válaszokat pedig olyan formába juttassák el hozzá, amivel azt igazolni is tudják.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről

A városháza: ne csak beszéljen, segítsen is

A város annak ellenére ellátja legalább a korábbi évek szintjén a közterületek fenntartását, hogy a Covid-járvány miatt az ezen a területen tevékenykedő munkatársak egy része nem dolgozhat – írja reagálásában a városháza. Mint kiemelik, a zöldterület fenntartása érdekében több millió forintért lombszívót és ágdarálót vásároltak, és térítés nélkül biztosított zöld zsákokat a lakosságnak. Egyben arra is emlékeztetették a kormánypárti képviselőt, hogy alpolgármestersége idejében minden zsákért fizetni kellett, a homokozókat gaz verte fel, a Duna menti kerékpárút több szakasza pedig olyan rossz állapotba került, hogy azok felújítását nem halogathatta tovább az új városvezetés.

A KDNP-s képviselő kérdéseivel kapcsolatban a városháza úgy véli: a volt alpolgármesternek ugyanazon lehetőségek állnak rendelkezésére, mint korábban, így az előterjesztéseket elektronikus felületen az üléseket megelőzően követni tudja, a döntésekről továbbá a vac.hu oldalon is értesülhet. Egyben hozzátették, mivel Mokánszky Zoltánnak Facebook oldala is van, ezért bizonyára internetes kapcsolattal is rendelkezik, így minden információhoz hozzájuthat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Rendkívüli ülést tart Vác Város Önkormányzatának Képviselőtestülete

A városvezetők szerint Mokánszky Zoltán állandósult kritikái mellett példamutatást ezúttal is hiába vártak a váciak. Mint írják: nem ment el a Liget-takarításra, nem társult deákvári képviselőtársa buszmegállót rendbetevő akciójához, de nem hallani arról sem, hogy akár egyetlen polgártársunknak segítene füvet nyírni, mint ahogy azt Vác egyik jelenlegi alpolgármestere legutóbb tette. ♦

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments