Polémia a városi közterületek takarításáról, vélemények pro és kontra

Mokánszky Zoltán szerint azzal, hogy a lakosságnak a korábbi szabályozáshoz képest nagyobb területet kell az ingatlanjaik előtt rendben tartania, több pénze maradhat a városnak a közterületek takarításra. A kormánypárti képviselő ezt annak kapcsán vetette fel, mert úgy látja, az önkormányzathoz tartozó kerékpárutakat kevésbé tartja rendben a fenntartó, mint mondta, tudomása szerint, egy kerékpáros férfi november 1-én balesetet is szenvedett a csúszós falevelek miatt.

Mokánszky Zoltán azt szeretné megtudni a városházától, hogy az eset kapcsán van-e kártérítési követelés az önkormányzat felé, valamint, hogy mikor tisztították utoljára és milyen rendszerességgel takarítják a váci kerékpárutakat – tudósít a városi televízió. A legutóbbi önkormányzati választás során, a Fidesz-KDNP színeiben a testületbe bejutott képviselő egyben azt is követelte, hogy a korábban feltett kérdéseit is válaszolja meg a városháza, a válaszokat pedig olyan formába juttassák el hozzá, amivel azt igazolni is tudják.

A városháza: ne csak beszéljen, segítsen is

A város annak ellenére ellátja legalább a korábbi évek szintjén a közterületek fenntartását, hogy a Covid-járvány miatt az ezen a területen tevékenykedő munkatársak egy része nem dolgozhat – írja reagálásában a városháza. Mint kiemelik, a zöldterület fenntartása érdekében több millió forintért lombszívót és ágdarálót vásároltak, és térítés nélkül biztosított zöld zsákokat a lakosságnak. Egyben arra is emlékeztetették a kormánypárti képviselőt, hogy alpolgármestersége idejében minden zsákért fizetni kellett, a homokozókat gaz verte fel, a Duna menti kerékpárút több szakasza pedig olyan rossz állapotba került, hogy azok felújítását nem halogathatta tovább az új városvezetés.

A KDNP-s képviselő kérdéseivel kapcsolatban a városháza úgy véli: a volt alpolgármesternek ugyanazon lehetőségek állnak rendelkezésére, mint korábban, így az előterjesztéseket elektronikus felületen az üléseket megelőzően követni tudja, a döntésekről továbbá a vac.hu oldalon is értesülhet. Egyben hozzátették, mivel Mokánszky Zoltánnak Facebook oldala is van, ezért bizonyára internetes kapcsolattal is rendelkezik, így minden információhoz hozzájuthat.

A városvezetők szerint Mokánszky Zoltán állandósult kritikái mellett példamutatást ezúttal is hiába vártak a váciak. Mint írják: nem ment el a Liget-takarításra, nem társult deákvári képviselőtársa buszmegállót rendbetevő akciójához, de nem hallani arról sem, hogy akár egyetlen polgártársunknak segítene füvet nyírni, mint ahogy azt Vác egyik jelenlegi alpolgármestere legutóbb tette. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments