Riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat, ónos eső eshet Pest megyében is

Felhős nappal indul a hét, kedden és szerdán pedig köd borul az országra. Marad a nagyrészt felhős, borult idő ezen a héten is, hétfőn ónos esőre, kedden és szerdán pedig tartós ködre kell számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből – írja az MTI.

Ma felhős lesz felettünk az ég, amely napközben délnyugaton vékonyodhat el, máshol inkább csak rövid időre süt ki a nap. Késő délutántól észak felől kezd vékonyodni, estefelé csökkenni a felhőzet. A látási viszonyok lassan mindenhol javulnak.

Elszórtan, legnagyobb eséllyel az ország északkeleti, északi felében valószínű gyenge intenzitású csapadék: az eső mellett kezdetben ónos eső is lehet, majd napközben egyre inkább az eső lesz a jellemző, délután pedig fokozatosan szűnik a csapadék.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére adott ki elsőfokú riasztást gyenge ónos eső miatt.

A leghidegebb órákban mínusz 5 és plusz 1, napközben plusz 2 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden reggelre az ország egy részén köd, illetve rétegfelhőzet képződik. A köd és a felhőzet csak kis területen, de akár egész nap megmaradhat, az ország nagy részén ugyanakkor gyengén felhős, napos idő várható. Csapadék nem valószínű. A minimum hőmérséklet többnyire mínusz 3 és plusz 3 fok között alakul, de északi fagyzugokban hidegebb lehet. A nappali maximumok a napos tájakon plusz 7, 8 fok körül, a felhős, ködös vidékeken 5 fok alatt várható. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments