Változnak a sebességhatárok országszerte, Vác környékén is vannak módosítások

Összesen 23 útszakaszon csökkent a megengedett maximális sebesség idén, eközben mindössze 4 helyen növekedett, de további változások várhatók az év végéig – írja a vezess.hu. A Magyar Közút napi szinten vizsgálja a hazai utakat, a balesetek száma és a gyatra útminőség miatt is lassíthatja a forgalmat, ugyanakkor arra is találtunk példát, hogy a rendőrség kérte: emelkedjen egy úton a sebességhatár. A 2-es úton is vannak változások.

Számos különféle ok miatt változnak a sebességhatárok az ország útjain, szinte heti szinten. 2020-ban eddig 27 különböző szakaszon módosította a járművek maximálisan engedett tempóját a Magyar Közút Zrt. (MK) – derül ki a Vezess által kikért adatokból. A beavatkozások lokális jellegűek, az érintett szakaszok hosszúsága igen eltérő, akadnak köztük ideiglenes módosítások is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

A változtatásokat jellemzően nem a kötelező forgalmirend-felülvizsgálataik eredményezik, hanem főként üzemeltetési tapasztalatok, illetve lakossági és önkormányzati kezdeményezések, de találni köztük rendőrségit is.

A 27 változásból 23 alkalommal lejjebb vitték a tempót. Pest megyében a 2-es főúton, a Vác utáni kanyargós emelkedőn kikerült több 70-es tábla az út vonalvezetése, valamint az utóbbi időben előfordult balesetek, és Vác-Nyulas településrész fejlődése miatt – írják. (Fotó: vezess.hu)♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments