Vírus: ezen a hétvégén is Vácra jön a szűrőbusz, a vár alatti parkolóban fog állni

A Covid-helyzet gyorsabb, biztonságos kezelése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Országos Mentőszolgálat döntése alapján ismét Vácra jön a szűrőbusz – jelentette be dr. Bánhidi Péter háziorvos, a városi operatív törzs szakmai vezetője. Az elmúlt héthez hasonlóan ezúttal is szombaton és vasárnap, november 21-én és 22-én 10 és 16 óra között lehet felkeresni a mobil szűrőközpontot.

Korábban sokan úgy értették, hogy bárki igénybe veheti a tesztelést, ám mint ahogy az elmúlt alkalommal, így ezúttal is csak azok jelentkezhetnek a helyszínen, akiknek adatait a háziorvos leadta előzetesen.

Megjelenni gyalog vagy személyautóval lehet, az autóból kiszállás nélkül elvégzik a mintavételt. Ha az első, antigén vizsgálat negatív – tehát a szervezetben nem találnak antigéneket -, azonnal leveszik a PCR vizsgálathoz is a mintát. Ennek eredményét háziorvosuktól vagy a magyarorszag.hu honlapon tudhatják meg az érintettek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

A szűrőbusz mindkét napon a József A. sétányon, a vár alatti parkolóban várja a beutalóval rendelkezőket. „Akit háziorvosa leadott és állapota engedi, éljen a lehetőséggel!” – kéri dr. Bánhidi Péter.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments