Vírus: megint száz fölött a halottak száma, helyi adatok továbbra sincsenek

A szakemberek szerint még nem érte el a csúcspontját a koronavírus_járvány, ezt jelzi, hogy tegnap ismét száz fölé emelkedett a halottak száma. Az operatív törzs jelentése szerint 4836 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 107 beteg. Közben, bár egyre több önkormányzati vezető kéri, továbbra sem közölnek helyi adatokat, sokak szerint ezzel nehezítik a védekezést, mert ha az emberek tudják, hogy fertőzöttek vannak a közelükben, nyilván fokozottabban figyelnek a higiéniára. 

Pénteken 4836 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 136 ezer 723 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 107 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2990 főre emelkedett, 31 ezer 126-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 102 ezer 607 fő. Az aktív fertőzöttek 24 %-a, az elhunytak 27 %-a, a gyógyultak 27 %-a budapesti. 7029 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 531-en vannak lélegeztetőgépen.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Muzsika a Kertben

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett újabb védelmi intézkedések – közölte az operatív törzs.

A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, azzal, hogy a 10 ezer főnél nagyobb település egyes közterületein a maszkviselés kötelező. A területek kijelölése a polgármester feladata. Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező. Mint megírtuk, Vácott a közterületeken nem kötelező a maszk viselése.

Mivel nem egységes a szabályozás az országban, ha elhagyjuk a várost, érdemes tájékozódni az úticélnál érvényes szabályokról, nehogy megtörténjen, hogy kiszállunk a kocsiból és a rendőr máris megbüntet minket a maszkviselés elmulasztása miatt.

A rendőrség szigorúan ellenőrzi a szabályok betartását, pénzbírságot szabhat ki, és azokat a helyeket, ahol nem tartják be az előírásokat, bezárja. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments