Már rendeletet is alkottak róla: visszatér az idősek vásárlási sávja

A vásárlási idősáv bevezetését javasolták az Idősek Tanácsának tagjai, de a tavaszitól eltérő gyakorlattal – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn, a tanácskozás után a közmédiával – írja az MTI.

Novák Katalin azt mondta, hogy a javaslat szerint az idősek vásárlási idősávja háromról egy-két órára csökkenne, valamint csak hétköznapokon és olyan időpontban lenne, amikor amúgy is kicsi a boltok forgalma. Fontos az is, hogy az idősek a nekik fenntartott időn kívül is, bármikor szabadon vásárolhassanak – ismertette a miniszter a javaslatot.

Orbán Viktor kormányfő időközben a Facebook-oldalán arról tájékoztatott, hogy a javaslatot elfogadták, kormányrendeletet adtak ki, amely azt szabályozza, hogy hétköznaponként 9-11 óra, hétvégén 8-10 óra között az idősek védett sávban vásárolhatnak, tehát ebben az időszakban csak ők lehetnek a boltokban. Az idősek bármikor vásárolhatnak, de a védett idősávban csak ők. Mint Orbán elmondta, “világosan látszik a statisztikákból, hogy a legveszélyeztetettebb korosztály továbbra is a szüleink és a nagyszüleink korosztálya, ez a rendelkezés őket védi” – írja a telex.hu.♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments