A norvég nagykövetet fogadta a váci polgármester

A városvezetés külföldi és hazai kapcsolatfelvételeket szorgalmazó találkozóit folytatva, szerda délelőtt Matkovich Ilona polgármester és Iványi Károlyné kabinetfőnök a Városházán fogadta a Norvég Királyság magyarországi nagykövetét, Trine Skymoen őexcellenciáját – írja a vac.hu.

A gazdag diplomata karrierrel rendelkező Trine Skymoen a hazájában betöltött külügyi kapcsolatokért felelős vezető tanácsnoki megbízását követően idén szeptembertől látja el Norvégia magyarországi nagykövetének feladatkörét.

A bemutatkozó, ismerkedő megbeszélésen városunk polgármestere röviden vázolta Vác történelmi múltját, majd a nagykövet érdeklődésére ismertette a tavalyi önkormányzati választási eredmény kialakulásának hátterét, körülményeit.

A jó hangulatú beszélgetés kellő alapot adhat a kulturális kapcsolatok erősítésére és a pályázati lehetőségek feltérképezésére, valamint a korábbi években megkezdett, ám a norvég alap nem megfelelő kihasználtsága okán megrekedt váci projektek továbbvitelére. Matkovich Ilona hangsúlyozta: a jelenlegi városvezetés kiemelt figyelmet fordít azokra a lehetőségekre, amelyek külső források bevonásával segíthetik városunk fejlődését.

Trine Skymoen őexcellenciája kifejezte szándékát a kapcsolaterősítésre, mely a továbbiakban akár közvetett úton, akár személyes megbeszélések segítségével a kölcsönös előnyök kiaknázását jelentheti majd. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments