Adományt gyűjtenek Donaueschingenben Beer Miklós alapítványának

Már évek óta jó a kapcsolatot ápol a donaueschingeni katolikus egyházközösség a váci deákvári katolikus közösséggel. Mivel az egyházközség rendezvényein jelenleg a koronavírus miatt nem lehet támogatást kérni, így a csoport aktív tagjai egy színes szórólappal hívják fel a figyelmet, hogy adományt gyűjtenek a váci Beer Miklós által vezetett alapítványnak – nyilatkozta Peter Konn a Südkuriernak.

A munkacsoportnak jelenleg 11 tagja van Donaueschingenben, célja a kapcsolatok fenntartása a váci közösséggel. Ez többek között lehetővé teszi, hogy tagjai kétévente ellátogassanak Vácra és támogassák a deákváriakat.

„Jelenleg támogatást kérünk a Szent Ferenc Szegényei Alapítványnak, amelyet 2019-ben alapított Kovács Tibor Ferenc. Az alapítvány a mélyszegénységben élő embereket, fogyatékossággal élő gyermekeket nevelő családokat, valamint karitatív, szociális intézményeket és az oktatást támogatja. Társalapító és a kuratórium elnöke dr. Beer Miklós váci nyugalmazott püspök, aki jól ismert a katolikus egyházközségben. Már többször ellátogatott Donaueschingenbe is. A gyülekezet sok tagja személyesen megismerte és értékelte barátságos viselkedését. Még most, nyugdíjasként is számos társadalmi projektben vesz részt” – nyilatkozta Peter Konn a lapnak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments