Foci: jót tett a szünetbeli fejmosás, hátrányból fordítottunk a második félidőben

Az NB III Közép-csoportjának 20. fordulójában a Vác FC hátrányból fordítva 3–1-re győzött a Rákosmente KSK otthonában: Rákosmente KSK–Vác FC 1–3 (0–1). A mérkőzést a járvány miatt zárt kapuk mögött játszották. A fordulatos meccsen már az elején kihagytunk egy tizenegyest.

Nagy lendülettel kezdtük a mérkőzést és gyorsan vezetést szerezhettünk volna, hiszen a 4. percben Szalánszki kapott egy jó passzt Szenestől, egy csellel elment védője mellett, aki azonban buktatta a 16-oson belül! A jogos büntetőt Hegedűs Csaba sajnos centikkel a jobb sarok mellé lőtte – számol be a történtekről a klub honlapja.

A kihagyott tizenegyes mintha minket zavart volna meg, hiszen átvette az irányítást a Rákosmente és egyre több lehetőséget dolgozott ki. A 9. percben Ott húzott jobbról befelé, 17 méterről mellélőtt, majd Nagy József lőtt Halasi kezébe egy baloldali beadás után.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

Nem „ízlett” igazán a hazaiak letámadása a mieinknek, mivel ezután is jöttek az RKSK-lehetőségek; Balaskó lövését Halasi hárította, majd Bányai lőtt nagy helyzetben fölé. A 32. percben aztán Olasz jobboldali beadását Bányai Péter fejelte szépen a jobb felső sarokba (1–0). A szünet előtt Szalánszki beadását Sorecz lőtte futtából fölé, majd Halasi „szedte ki” nagy bravúrral Balaskó bal felső sarokba tartó bombáját!

A szünet után más mentalitású Vác jött ki a pályára, és ez hamar meglátszott az eredményen is. A 48. percben Hegedűs jobb oldali lapos beadásába Balaskó Csaba lépett bele szerencsétlenül, így róla a jobb alsó sarokba gurult a labda (1–1). Hét perccel később Sórontól Sorecz Szabolcshoz pattant a játékszer, aki aztán 20 méterről, remekül lőtt a jobb alsó sarokba (1–2)!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

A 63. percben pedig már két góllal vezettünk, hiszen Sorecz indításával Szenes lépett ki a balösszekötő helyén, laposan beadott, a középen érkező Magos Mátyás pedig 11 méterről a bal alsóba lőtt (1–3)!

A hazaiak igyekeztek felocsúdni a kapott gólokból, a 71. percben Horváth Richard lövését hárította bravúrral Halasi, de ezután már nem jutottak el gólszerzési lehetőséghez. A 90. percben növelhettük volna előnyünket, de Szalánszki lövését mentették a védők a gólvonal előtt, a kipattanó a csereként frissen beállt Rusvayhoz került, az ő próbálkozását viszont Markos mentette kézzel-lábbal.

Hátrányból fordítva arattunk tehát fontos győzelmet, így egy helyet előrelépve, a 13. pozícióból várhatjuk a vasárnapi, idei utolsó, Iváncsa elleni mérkőzést.

„Jól kezdtük a mérkőzést, hamar előnyhöz juthattunk volna, ha értékesítjük a büntetőt, de sajnos a kihagyott tizenegyes után visszaesett a teljesítményünk, ellenfelünk pedig feljavult és első lehetőségékből gólt szerzett. A szünetbeli „fejmosás” után a második félidőben jó hozzáállással és jó mentalitással sikerült megfordítanunk a meccset” – értékelte a látottakat Burzi Attila, a váciak vezetőedzője. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments