Három és félmillió forinttal segítették a védekezést a váciak

Sikeresen védekezik Vác a koronavírus-járvány második hullámában is. Ehhez az eredményhez a lakosság fegyelmezettsége mellett nagyban hozzájárultak a váciak a STOP koronavírus számlára befizetett adományokkal, amelyből a város védekezéshez szükséges eszközöket vásárolt – írja a vac.hu.

Több mint három és fél millió (pontosan 3 557 817) forintot költöttek az adományokból, legnagyobb tételt ebből a városi intézmények számára beszerzett fertőtlenítő berendezések tették ki. A több részletben júniusban, szeptemberben és októberben megvásárolt 11 ózongenerátor közel kétmillió forintba került. A számláról májusban félmillió forintot utaltak a váci mentőállomás részére.

Az összegből 257 ezer forint értékben szereztek be gyorsteszteket, arcvédő plexi pajzsokat, maszkokat. Vinyl kesztyűket pedig 200 ezer forintért vásároltak. Az intézményekben történő hőmérséklet-ellenőrzéshez összesen 70 érintésmentes hőmérőt vettek 600 ezer forint értékben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felhívás kitüntető címre történő javaslattételre

A városvezetés által kezdeményezett STOP koronavírus számlára december elejéig 3 830 000 forint érkezett. A fennmaradó összeg a védekezés későbbi szakaszában kerül felhasználásra.

A kezdeményezést a váci polgárok mellett jelentős összeggel támogatták az Összefogás Vácért frakció tagjai és a külsős bizottsági tagok. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments