Idén is várja a város a földlabdás fenyők felajánlását

Idén is igyekszik népszerűsíteni a dézsás fenyőket a holding, a tavalyi akcióhoz hasonlóan ugyanis ebben a szezonban is összegyűjtik, és közterületre ültetik a karácsonyt túlélő örökzöldeket. Először a múlt évben hirdettek akciót, melynek lényege, hogy aki környezetbarát, földlabdás fenyőt választ karácsonyfának, és az ünnepek után a Városfejlesztő Kft-nek ajándékozza, annak az örökzöldje tavasszal egy városi parkba kerül – írja az estv.hu.

Vácon több helyen is van fenyves, melyet a felajánlott fákkal lehetne gyarapítani, például a Munkácsy-parkban, az Alsótörökhegyi úton, a Párta utcában és a Kosdi út – Deákvári fasor kereszteződésnél is, de 2020 tavaszán még a Földváry térre is ültettek lakossági adományként érkezett fenyőfát.

„Remélem, hogy még időben vagyunk, és a vásárlásban, a döntésben tudunk segíteni a vevőknek azzal, hogy inkább a földlabdásat válasszák, és ezt majd Vácon közterületre kiültetjük. Tavaly is nagyon népszerű volt az, hogy családok, gyerekekkel együtt jöttek el, és úgy ültették ki, most is szeretnénk ez így megtenni” – nyilatkozta a városi televízió híradójának Mezei Helga főkertész.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Tavaly 18 darab fa került kiültetésre márciusban, melyet egy városi takarítással is egybekötöttek. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments