Internetes csalók még mindig küldözgetnek üzeneteket a Magyar Posta nevében

Még mindig aktívak azok az internetes csalók, akik a Magyar Posta nevében próbálnak adatokhoz és főleg pénzhez jutni. A közösségi oldalon egy váci hölgy osztotta meg, hogy pár napja kapott egy emailt, amelyben arra szólítják fel, hogy fizessen egy kisebb összeget, ellenkező esetben két nap múlva visszaszállítják a csomagját. Ám mivel ő semmit nem rendelt, gyanút fogott és nem dőlt be a csalóknak.

„Ma kaptuk ezt az emailt. Nem rendeltünk semmit, ezért felhívtuk a postát. Ott közölték, hogy adathalász email. Figyeljetek, mielőtt elutaltok bármilyen összeget!” – figyelmeztetett egy bejegyzésben.

A Magyar Posta már korábban jelezte, hogy tavasz óta sokan arról kaptak hamis értesítést a cég arculati elemeit szimulálva, hogy csomagjuk érkezett és szállítási díjat követeltek tőlük. Szerencsére a magyartalan megfogalmazás a legtöbbekben gyanút ébresztett. Az elmúlt napokban ismét többen jelezték, hogy postai nyereményjátékon való részvételre kaptak kéretlen felhívást. Fontos tudni, hogy a Magyar Posta nem hirdetett mobiltelefonos nyereményakciót, és minden akciójához tartozik játékszabályzat, valamint szerepel a honlapunkon az akciók között. Érdemes minden esetben ellenőrizni, mielőtt kattintanak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nemcsak pénzt, hanem bűncselekményből származó tárgyakat is elfogadott a kábítószerért cserébe a váci férfi

Az elmúlt hónapokban egyre gyakoribbá vált, hogy a Magyar Posta nevével visszaélve félrevezető hirdetések, értesítések, vagy nyereményjátékra való felhívások érkeznek ügyfeleinkhez böngészés közben, a közösségi oldalakon vagy emailben, sms-ben.

A hamis értesítések közös jellemzője, hogy az első kattintás után személyes adatokat, esetleg jelszót és/vagy pénzt kérnek. A posta idén a rendőrséggel indított közös edukációs kampányt az internetes csalások felismerésére. Vállalatunk azóta is számtalanszor felhívta a figyelmet arra, hogy mik azok a jelek, amelyeket látva azonnal gyanút foghatnak ügyfeleink. A többi között a magyartalan megfogalmazás, helyesírási hibák, túl kecsegtető, drága telefonnyeremény, továbbá javasoltuk azt is, miként ellenőrizhetik a hirdetés vagy értesítés valódiságát. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments