Karácsonyi történet: Hosszú volt az út hazáig

E tudósítás alanya bizonyára dobogós helyen végezne, a ki dolgoztatta meg leghosszabban a befogóit világversenyen. Zsivány májustól november közepéig ragaszkodott keményen a szabadságához, rendkívüli bizalmatlanságát a szelíd szavak, a kulináris kényeztetés sem tudta eltüntetni. Története valóban a karácsonyfa alá való, csordultig sok-sok ember rendkívüli szeretetével. Ők azok, akik nem láncon tartott betörőriasztó tárgyként, de ragaszkodó társként tekintenek rájuk.

Májusban megjelent egy fekete, „mudiszerű”, az M2 mellett rohanó kutya, egy hét múlva Sződligetnél látta megint a Dunakeszi Civilek az Állatokért társaság két aktivistája, Nagy Anikó és Csillag Ildikó, amint Göd felé kocog. Hamar kiderült, hogy rendkívül félős, s mivel következetesen a forgalommal szemben, közel az autókhoz haladt, a szólongatás elmaradt, nehogy a kocsik alá kerüljön. Csendes megfigyelőként követték, vajon hová tart. Sok-sok kilométer után a dunakeszi temetőbe poroszkált pihenni, remélték, itt finom falatokkal a pórázhoz csalogathatják, egyáltalán nem, megint eltűnt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!


 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

1 Comment
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments