Megújult a Hársfa utcai óvoda, plusz vitaminforráshoz jutnak a váci óvodások

Szinte teljesen megújult egy hónap alatt a Hársfa utcai óvoda épülete. A támogatást még tavaly szeptemberben nyerte az önkormányzat, de a kivitelezés az új városvezetésre maradt. A mintegy 40 millió forintos beruházás keretében az összes nyílászáró cseréjére, illetve egy megújuló energiaforrás bevonásával a villamosenergia ellátás költségének csökkentésére is sor került.

„Jó érzés azt mondani, hogy városunk legkisebb polgárainak körülményein tudtunk itt, a Hársfa utcai oviban javítani. Nem volt egyszerű a korábbi pályázati forrást végre hasznosítani. Elhúzódó tervezési és pályáztatási fázis után azonban kimondhatom: az év végi elszámolási kötelezettség és a vállalt kivitelezési határidő előtt hetekkel közel 40 millió forint értékű munkával megújult a létesítmény.  A beruházáshoz mintegy 30 millió forintos támogatást nyert el az önkormányzat a Belügyminisztérium pályázatán, ehhez a város 10 milliós önrészt tett hozzá” – mondta a helyszínen Matkovich Ilona polgármester.

Az épületben energiahatékony ablakokra cserélték a rossz állapotú nyílászárókat, napelemeket telepítettek a tetőre és a mennyezeti rész is hőszigetelést kapott. A homlokzat festésével pedig az épület sokkal esztétikusabb képet mutat.

„A belső munkálatok elkészültek. A beruházáshoz kapcsolódó pótmunkák az időjárás függvényében kerülnek befejezésre. A héten már birtokba is vették az ovisok a felújított csoportszobákat, köszönet érte a kivitelezőknek.

A legnagyobb köszönet azonban az apróságoknak és szüleiknek, valamint a társóvodákban dolgozó munkatársaknak jár. Türelmük, határtalan segíteni akarásuk nélkül nem lehetett volna ilyen rövid idő alatt szó szerint tető alá hozni a felújítást. Ezúton is nagyon szépen köszönöm minden érintett hozzáállását.”

Inotay Gergely alpolgármester egy másik fontos programra hívta fel a figyelmet, amely már minden óvodást érint a városban.

„A váci gyermekek körülményeinek javítása mellett a kicsik egészséges táplálkozása is fontos számunkra. Jól példázza ezt, hogy az önkormányzat az őszi szünet óta a gazdasági hivatallal közösen – az idei évben, de törekedve a program veszélyhelyzet végéig történő meghosszabbítására – óvodáink lurkói számára heti három alkalommal biztosít plusz vitaminforrást. Ez gyümölcspüré, vitaminos müzli szelet és 100%-os gyümölcslé formájában jut el a gyermekekhez. Az ehhez szükséges pénz a gazdasági hivatal költségvetésében rendelkezésre áll. Ezek a termékek amellett, hogy egészségesek, gazdag vitamin források és ami a legfontosabb, közkedvelt a gyermekek körében. Váljék egészségükre” – mondta a Hársfa utcai óvodánál. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments