Online interaktív kalendáriumot készítettek a Váci Egyházmegye hitoktatói

Ebben az évben, a korlátozó intézkedések miatt valószínűleg többet leszünk „összezárva” családtagjainkkal. Erre az időszakra szól az „Adventi meglepetés”, amely egy terített asztal, ahonnan a család apraja és nagyja, gyerekek, tinik, fiatalok és régebb óta fiatalok válogathatnak kedvükre.

A meglepetések között ajánlanak együtt játszható – nem csak a képernyőhöz kapcsolódó – játékokat, napi jócselekedeti ötleteket, írásokat, meséket, filmeket, verseket és zenéket. Kézműves ötletek és karácsonyi finomságok készítésének bemutatásai is ott van a tartalmak között. Interaktív meséken keresztül a szülők ráláthatnak egy kicsit a korszerű hitoktatásban itt-ott már megjelenő módszertanra is.

Fontos célkitűzés volt, hogy ne csak a hívők szótárában található kegyes fogalmainkkal jelenítsük meg a karácsony valódi üzenetét. Helyet kapnak közéleti témák és súlyos kérdések is, amelyek mély gondolatok mentén vezetik az itt időzőket egy másképpen megélt adventi időszakban. Minden hétnek van egy központi témája, amely rávilágít a teremtett dolgok sajátosságaira és a vele összevethető keresztény erények egyikére.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

A rendhagyó adventi kalendárium összeállítói, a váci egyházmegyei atyák és katekéták 20 fős csoportja szeretettel nyújtja át a szabadon megosztható meghívást az „Adventi meglepetés” oldalra. (Bölönyi Gabriella) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments