Online nyílt nap a váci Piárban

A világjárvány miatt idén elmaradnak a korábbi években személyes jelenléttel megrendezett sokszínű nyílt napok. Így online mutattuk be a váci Piarista Gimnáziumot.

November 12-én a negyedikeseknek, november 19-én a nyolcadikosoknak tartott Kalász Ákos igazgató úr online tájékoztatót. A nagyszámú érdeklődő az interaktív helyzetnek köszönhetően kérdezhetett is.

December 5-én 10 órától pedig félnapos virtuális nyílt napunkon vártuk az online térbe a diákokat, családokat, ahol számos élő találkozás valósulhatott meg a monitorok előtt. Nagy volt az érdeklődés, a korábbi online tájékoztatókhoz hasonlóan itt is, mintegy 130-an csatlakoztak az eseményhez. A nyílt nap az igazgatói tájékoztató után külön chatszobákban folytatódott. A negyedikesek a kisgimnazista diákoknak tehettek fel kérdéseket. Az iskola minden apró részletre kíváncsiak voltak: Milyen szakkörök vannak? Mit lehet sportolni? Hány tanóra van egy napon? Mik az új tantárgyak ötödikben? Van-e úszás testnevelésórán?

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

A nyolcadikosok chatszobájában három tizedik osztályos diákunk várta a kérdéseket. Végül egy olyan chatszoba is nyílt, amelyben az iskola szülői szervezetének három tagja válaszolt a leendő piarista diákok szüleinek kérdéseire. Több mint 40 szülő csatlakozott ide, akik a cserkészetről, a nyelvi előkészítő osztályokról, a kollégiumról, a nyelvtanulásról és az iskola orientációs képzéseiről érdeklődtek.

Délben megnyílt a meglepetésként beharangozott virtuális (be)szabadulószoba, amelyet nagy gondossággal és szeretettel készítettünk el mindkét korosztály számára annak érdekében, hogy játékos formában még többet megtudjanak iskolánkról a képek, a feladatok, a videós kisfilmek segítségével a felvételiző diákok. A szabadulószoba továbbra is elérhető honlapunkon: vac.piarista.hu

Minden felvételire készülőnek sikeres felkészülést és vizsgázást kívánunk! Reméljük, szeptemberben találkozunk! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments