Otthagyta a temetést a létszámkorlát miatt egy nógrádi pap, azt állítja beteg volt

Túl sokan érkeztek egy temetésre Nógrád megyében, ezért a pap nem tartotta meg a szertartást, és otthagyta a gyászolókat – írja a nool.hu-ra hivatkozva az Index. A novemberben bevezetett járványvédelmi korlátozások értelmében ugyanis a temetési szertartásokon – a hivatalos személyekkel együtt – legfeljebb ötvenen vehetnek részt. 

A hétvégén egy nyugat-nógrádi faluban tartott temetésen e korlátozás okozott megbotránkozást. Egy szemtanú beszámolója szerint ugyanis a plébános szinte az utolsó pillanatban érkezett, és gyorsan számolás után arra jutott, hogy a megjelentek száma túllépi az ötvenet. Majd a lap szerint közölte, hogy ennek fényében nem tudja megtartani a temetést, és otthagyta a gyászolókat.

Végül a kántor vezetésével helyezték végső nyugalomra az elhunytat.

A nool.hu szerint a község önkormányzata az esetről bejelentést tett a Váci Egyházmegyénél, mert álláspontjuk szerint a plébános kegyeletsértést követett el a magatartásával.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

Közben nyilatkozott az érintett pap is, aki elmondta: a szertartáson komoly tünetekkel küszködött, 39 fokos láza volt, erősen köhögött.

A Blikknek azt nyilatkozta a pap: pandémia van, rájuk is vonatkoznak az előírások. „Valóban túl sokan gyűltek össze a temetésen, amit az elején szóvá tettem, hiszen a kormányrendelet ötven főben maximálja a temetési szertartások résztvevőit. Persze, voltak, akiknek ez nem tetszett, de néhányan odébbálltak” – mondta a plébánia kapujába maszkban kijövő Hulitka Róbert.

A Váci Egyházmegye igyekszik kivizsgálni az esetet:  „Igyekszünk utánajárni a cikk igazságtartalmának, addig azonban, amíg ki nem derül, mi is történt valójában, nem tudunk érdemben nyilatkozni az ügyben” – válaszolták a lapnak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments