Püspöki döntés: mától huszonnégy év után bezárt a közkedvelt Credo-ház

„Fájó szívvel közlöm Veletek, hogy szeretett kis kulturális intézményünket, a Credo Házat, felsőbb utasításra bezárták” – írja Lonkay Márta, az intézmény vezetője. Bár konkrétan nem nevezi meg, a döntést valószínűleg Marton Zsolt megyéspüspök hozta meg.

„Minden igyekezetünk és küzdelmünk ellenére, 2020. december 7-től a Credo 24 éves fennállása megszűnik. Értetlenül állunk a történtek előtt és felfoghatatlan számunkra, hogy sok száz keresztény értelmiségi ember és művész közösségi, találkozási helyét egyik percről a másikra, hogyan sújthatta ilyen ítélettel a vezetőség. Ezzel a döntéssel a palotakoncert sorozat is véget ér. A bezárással munkaviszonyunk is megszűnik, ezért a Credo jövőbeli működtetése és bármiféle tevékenysége már a Váci Egyházmegye új vezetőségének irányítása alatt történik.

Összetört szívvel is igyekszünk a sok szép és felejthetetlen pillanatra emlékezni. Ezt soha, senki nem veheti el tőlünk. Örök hála mindenkinek, aki bármilyen módon hozzátett ezekhez az estekhez szolgálatával, akár fellépő művészként, vendégként vagy a közösség tagjaként. Személy szerint köszönöm, ezt a majd négy esztendőt, amit ezen intézmény vezetésével tölthettem. Szívem minden szeretetével az Isten országát igyekeztem építeni a művészet és kultúra közvetítésén keresztül, együtt, közösségben gondolkodva. Küldetésem most itt véget ért, de a barátság és a jó kapcsolat továbbra is megmarad. A szokásos elérhetőségeken és privát oldalamon változatlanul megtalálhattok.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Búcsúzik a stáb: Dudás Jánosné Kati, Vanderlik Tamás, Czinege Gábor, Fekete István ‘Schwarz’ és Lonkay Márta” – olvasható az elköszönő levélben. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments