Reagált a püspökség a bezárás hírére: a Credo ház folytatja működését

Pár napja a Credo-ház csapatának közleménye alapján megírtuk: püspöki döntés alapján megszűnik az intézmény. “Fájó szívvel közlöm Veletek, hogy szeretett kis kulturális intézményünket, a Credo Házat, felsőbb utasításra bezárták” – írta Lonkay Márta, az intézmény vezetője. A bejelentésre reagált most a püspökség.

„Szeretnénk megnyugtatni a Credo ház jövőjéért aggódókat, hogy ellentétben a közösségi és online médiában terjedő híreszteléssel a Váci Egyházmegye közel két és fél évtizedes múltra visszatekintő intézménye tovább folytatja működését. Ahogy azt honlapunkon korábban megírtuk, a járványhelyzet miatt a Credo házat 2020. november 10-én határozatlan időre be kellett zárnunk. Az utolsó megtartott előadásra november 5-én került sor, azt követően minden programot törölnünk kellett.

Hogy pontosan mikor és milyen formában nyitja meg újra a kapuit, azt a Covid-19 pandémia alakulása is nagy mértékben befolyásolja.  Szeretnénk egy megújult Credo házat az egyházmegye és Vác polgárainak a szolgálatába állítani, amelyik a magas szintű kultúra befogadása mellett nyitva áll a helyi kezdeményezések és közösségek előtt” – írták. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments