Rendezett lett a deákváriak egyik kedvelt parkja

E hét folyamán jelentős munkák folytak Deákváron, a Harkály-Rigó-Sirály-Újhegyi út által körülvett parkban. A tevékenységről Kiss Zsolt adott tájékoztatást a város honlapjának.

Mint azt az alpolgármester elmondta, a múlt héten juttatták el a várható munkálatokról értesítő levelet a környék lakóihoz. A Váci Városfejlesztő Kft. munkatársai a deákvári park túlburjánzó növényzetét tették rendbe, mely munkát nagyban segítette a nemrég vásárolt ágdaráló gép, a magas fák kezeléséhez pedig nélkülözhetetlen volt a darus kocsi használata.

Az elmúlt esztendőkben sajnálatos módon kevesebb figyelmet és törődést kapott a park, így az elhanyagolt állapotokon változtatandó, első körben az épületeket zavaró fák veszélyes vagy zavaró ágait vágták vissza. Kivágták a balesetveszélyes, illetve a növényi egyensúlyt támadó (invazív) fákat is.

A rendezett fás környezet kialakítása mellett a cserjés, bokros részek rendbetétele is megtörtént. A már zavaró, vagy az elszáradás miatt életképtelen cserjés részeket esztétikus, gondozott formára alakították. Ahol szükséges volt, ott ritkították ezeket, illetve kisebb magasságúra vágták.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ha kereskedelmi tevékenységet végez, be kell jelentenie a város jegyzőjének

„A kezdeményezésemre elvégzett munkák döntő része a beadott hibajegyek panaszait is orvosolta. Köszönöm a környéken lakók türelmét, segítőkészségét. Remélem, a park kicsinosításával hozzájárultunk ahhoz, hogy szebb, rendezettebb környezetben tölthessék el az itt élők már az idei a szeretet ünnepét is.” – zárta tájékoztatóját Kiss Zsolt alpolgármester. ♦

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments