Rendezett lett a deákváriak egyik kedvelt parkja

E hét folyamán jelentős munkák folytak Deákváron, a Harkály-Rigó-Sirály-Újhegyi út által körülvett parkban. A tevékenységről Kiss Zsolt adott tájékoztatást a város honlapjának.

Mint azt az alpolgármester elmondta, a múlt héten juttatták el a várható munkálatokról értesítő levelet a környék lakóihoz. A Váci Városfejlesztő Kft. munkatársai a deákvári park túlburjánzó növényzetét tették rendbe, mely munkát nagyban segítette a nemrég vásárolt ágdaráló gép, a magas fák kezeléséhez pedig nélkülözhetetlen volt a darus kocsi használata.

Az elmúlt esztendőkben sajnálatos módon kevesebb figyelmet és törődést kapott a park, így az elhanyagolt állapotokon változtatandó, első körben az épületeket zavaró fák veszélyes vagy zavaró ágait vágták vissza. Kivágták a balesetveszélyes, illetve a növényi egyensúlyt támadó (invazív) fákat is.

A rendezett fás környezet kialakítása mellett a cserjés, bokros részek rendbetétele is megtörtént. A már zavaró, vagy az elszáradás miatt életképtelen cserjés részeket esztétikus, gondozott formára alakították. Ahol szükséges volt, ott ritkították ezeket, illetve kisebb magasságúra vágták.

„A kezdeményezésemre elvégzett munkák döntő része a beadott hibajegyek panaszait is orvosolta. Köszönöm a környéken lakók türelmét, segítőkészségét. Remélem, a park kicsinosításával hozzájárultunk ahhoz, hogy szebb, rendezettebb környezetben tölthessék el az itt élők már az idei a szeretet ünnepét is.” – zárta tájékoztatóját Kiss Zsolt alpolgármester. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments