További utasok által kért módosításokkal jön hétfőtől az új, helyi buszmenetrend

Az egy hét múlva életbe lépő országos menetrend módosításokkal egyidőben a váci buszközlekedésben is további, az utasok által kért módosítások történnek a helyi járatok vonatkozásában – írja a városháza honlapja.

Ezt megelőzően – egy szeptemberi változás eredményeként – a Sejcében lakók hónapok óta már nem csupán a városközpontot, hanem az Iskolavárost is közvetlenül elérhetik. Most további könnyítést jelent, hogy munkanapokon egy reggeli és egy délutáni 363-as járat – gyakorlatilag a volt 362-es útvonalán – nem csak a buszállomásig, hanem a 2-es főúton továbbhaladva, egészen a DDC-ig közlekedik. Ezen 363-as viszonylatban három járat a DDC-től indul vissza – a buszpályaudvart érintve – Deákváron át Sejcébe. Az érintett buszokkal a Buki és az Iskolaváros kapcsolata erősödik Deákvárral és Sejcével munkanapokon.

Tanítási napokon bővül az iskolavárosi, illetve a Konstantin téri tanintézményekbe járó diákok és az ott dolgozók deákvárra utazási lehetősége is. Ugyanis nem csupán a 364-es járatok útvonalában szerepelnek majd a deákvári megállók, hanem ezek között az Iskolavárosból 13.35-kor és 14.35-kor induló 360-as járatok is egészen a Híradó térig közlekednek az eddigi kórházi végállomás helyett. Ezzel a tanítás délutáni befejezésekor lényegében megvalósul a fél órás követési idő.

Juhász Béla sződligeti polgármester és Ferjancsics László (Összefogás Vácért) váci alpolgármester kezdeményezésére jelenleg további egyeztetések folynak annak érdekében, hogy a középiskolai oktatás visszaállítását követően a tanítási napokon a Rád-Penc útvonalon közlekedő, illetve a fővárosi összeköttetést biztosító egy-egy járatnak már ne a buszpályaudvar legyen a végállomása, hanem reggel és délután továbbhaladjanak az Iskolavárosba. Ezzel több környező település sok diákja átszállás nélkül juthat el az Iskolavárosba, de Vác déli és keleti részén élő tanulók is újabb direkt buszjáratokkal utazhatnak.

A változások után érvényes menetrendek elérhetők a volanbusz.hu weboldalon. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments