Ünnepi köntösben öltözött Vác főtere

A hazánk turisztikai érdekességeivel, látványosságaival foglalkozó szakirányú weboldal (turizmus.com) bemutató hírben foglalkozik a váci főtér ünnepi díszítésével, illetve az adventi programokkal. Az alábbiakban ezt az ismertetőt közöljük – írja a vac.hu.

„Vác ebben a nehéz időszakban is ünnepi köntösbe öltözteti a város főterét az adventi időszakra, a tervezett események közül pedig néhányat online térben rendez meg.

A közös várakozás, a közös ünneplés idén sem marad el, csak kisebb közösségekben, a meghitt családi körben erősödik fel az ünnep jelentősége – számol be róla a város vezetése szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Mint írják, a főtérre tervezett adventi vásár és az ünnepi szabadtéri programok a korlátozások miatt ugyan elmaradnak, de az adventi időszak legmeghittebb eseményét, a főtéri gyertyagyújtást a váciak élőben figyelemmel kísérhetik a város online csatornáin. Az eseményeken a váci egyházi méltóságok ünnephez kötődő gondolatait is meghallgathatják az érdeklődők, melyek segítik a lelki felkészülést, a várakozást.
A főtéren az arra sétáló családok fotókat készíthetnek a karácsonyi díszítésű hintón, valamint megcsodálhatják Vác városa hatalmas díszített karácsonyfáját is. A betlehemi istálló is sok érdeklődőt vonz idén is.

A Váci Vendégvárók Egyesületének felhívására a gyermekek, családok saját karácsonyi díszükkel is hozzájárulhatnak a főtér karácsonyi varázsához.

A Madách Imre Művelődési Központ lehetőségeihez mérten online térben kínál programokat az érdeklődőknek az ünnepi időszakban.

Az archív koncertfelvételek mellett élőben láthatják majd a váciak Pál Feri atya előadását december 14-én, hétfőn 19 órakor, ahol tartalmas gondolatokkal gazdagodhatnak majd a nézők, valamint a szilveszterre tervezett New Level Empire zenekar koncertjét is megtekinthetik az intézmény online közvetítéseként, december 11-én, pénteken 20 órakor.

A művelődési központban működő művészeti közösségek ünnepi posztjai is elérhetőek lesznek a világhálón az intézmény tolmácsolásában.
Bővebb információ az előadásokról a Művelődési Központ honlapján: www.mimk.hu

A fotókkal illusztrált cikk elérhető: https://turizmus.com/desztinaciok/unnepi-kontosben-vac-fotere-1172680

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments