Úton vannak a vakcinák 21 magyarországi oltópontra

Már úton vannak az autók 21 magyarországi oltópontra a koronavírus elleni vakcinákkal – hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda kora délelőtti helyszíni tudósításában.

A közmédia információi szerint a raktárbázist üzemeltető, szállítmányozással és logisztikával foglalkozó vállalat saját tulajdonú repülőgépével szerdán kora reggel tizenhat doboznyi vakcina érkezett a Liszt Ferenc-repülőtérre egy konténerben.

A konténert teherautóval szállították a vállalat Budapest környéki telephelyére, ahol kivették belőle azokat a dobozokat, amelyek az amerikai-német közös fejlesztésű oltóanyagot tárolják. Ezek a dobozok mínusz 60 és mínusz 90 fok között, szárazjéggel akár tíz napig képesek tárolni az oltóanyagot, így annak minősége garantálható, a világ bármely pontjára is szállítják.

A tudósításban elhangzott az is: nem légi úton öt másik, oltóanyagot tartalmazó speciális doboz is érkezett Győrbe.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

Kiemelték: szerdán összesen 70 ezer vakcinát szállítottak Magyarországra. Ez 35 ezer ember oltására alkalmas, a vakcinából mindenkinek két adagot kell kapnia a védettséghez. A két oltás közt 21 napot kell várni, a védettség a második oltás utáni 7. napon alakul ki. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments