A deákvári lakótelepekről is szállítják a faleveleket

A deákvári lakótelepeken is befejezik a lehullott és összegyűjtött falevelek elszállítását – a munkálatokkal hétfőig végeznek. Dedinszky Gyula, a Váci Városfejlesztő Kft. zöldterület-fenntartási részlegvezetője arról tájékoztatott, hogy a hétvégén is dolgoznak a zöldfelületek karbantartásán. Ezzel párhuzamosan már végzik az ostorfák hagyományos téli visszavágását is. Kedvező időjárás esetén jövő hét szerdáig a Kőhíd parkban keletkezett lombhulladék takarítását is befejezik – írja a városháza.

A jövő héten így megkezdődhetnek a begyűjtéssel kapcsolatos utómunkálatok, többek közt a gyűjtés óta eltelt időben lehullott platánfa-leveleket is összeszedik. Erre azért csak most kerül sor, mert ősz óta nem volt hosszú, egybefüggő fagy, ami elősegítette volna a lombhullást. A lehullott és összegyűjtött levelek komposztálóba kerülnek további hasznosításra.

A munkálatok elvégzésében nagy segítséget jelentett a nemrég beszerzett nagyteljesítményű lombszívó, amellyel Alsóváros lakótelepein december végéig végeztek munkát. Az elmúlt hetekben összehordott gallyakat az új ágdaráló géppel aprítják, majd elszállítják.

Emlékezetes, hogy a korábbi években nem mindig voltak elszállítva a lehullott levelek, de a legtöbb helyen januárig még össze sem gereblyézték azokat. A képviselőtestületi ülésekre beadott holdingos beszámolók is tanúskodnak arról, hogy több tucatnyi utcában és parkban februárban, márciusban, sőt, még áprilisban is zajlott a lombgyűjtés. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments