A lakótelepeken hamarosan végeznek a lombtakarítással

Az új esztendő első napjaiban is már kora reggeltől dolgoznak a Váci Városfejlesztő Kft. munkatársai a közterületeken összegyűlt falevelek, ágak összegyűjtésén, elszállításán. Mint azt Dedinszky Gyula, a cég zöldterületekért felelős részlegének vezetője elmondta, előre meghatározott terv szerint gyűjtik be a korábban már összegereblyézett és kupacokba rendezett avart – írja a városháza.

Ebben nagy segítséget jelentett a nemrég beszerzett nagyteljesítményű lombszívó, mellyel Alsóváros lakótelepein december végéig végeztek munkát. Hétfőtől szerdáig már csak a kézi erővel felszedhető kupacokat kell elszállítaniuk. Ezzel egyidőben az elmúlt hetekben összehordott gallyakat az új ágdaráló géppel aprítják, majd elszállítják. Ezzel a Damjanich téren, a Rádi úti és a Földváry lakótelepen végeznek a munkákkal. Mint a részlegvezető hozzátette, még nem minden levél hullott le, főleg a platánokon maradt sok, de így is több héttel korábban tették rendbe ezen lakótelepeket, mint a megelőző években.

Az ütemterv szerint csütörtökön és pénteken Deákvár lakótelepein végzik el ugyanezen munkákat.

Emlékezetes, hogy a korábbi években nem mindig voltak elszállítva a lehullott levelek, de a legtöbb helyen még össze sem gereblyézték ilyentájt azokat. A képviselő-testületi ülésekre beadott holdingos beszámolók is tanúskodnak arról, hogy több tucatnyi utcában és parkban februárban, márciusban, sőt, még áprilisban is zajlott a lombgyűjtés. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments