A váci idősotthonokban még egyetlen embert sem oltottak be

Az Operatív Törzs napi tájékoztatása során igen gyakran elhangzik, hogy a kormány oltási terve szerint az egészségügyi dolgozók mellett a legveszélyeztetettebb csoportok kapják meg elsőként a vakcinát. Január első hetében bejelentették az idősotthonokban lakók oltásának indulását és rá egy hétre a Koronavírus Sajtóközpont tájékoztatása szerint a száz főnél több gondozottat ellátó intézményekben is megkezdődik ez a fajta védekezés a koronavírus ellen.

Az előzetes jelentkezés során a váci Idősek Otthona és Klubjában a gondozottak 95%-a kérte a védőoltást. A jelentkezéseket az intézmény vezetése el is juttatta az illetékesekhez. Városunk önkormányzati idősotthonaiban mindezidáig azonban sajnos nem került sor egyetlen dolgozó, és egyetlen gondozott beoltására sem – írja a vac.hu.

A központi tájékoztatás szerint az intézményeket mobil oltócsoportok keresik fel és a helyszínen történik meg a vakcina beadása. Ennek az oltócsoportnak a Vácra érkezésének időpontjáról egyelőre nincs információ, csupán arról érdeklődtek a váciaktól, hogy a vakcina beadását meg tudják-e oldani helyi szakemberrel. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments