Csank János irányítja a továbbiakban szakmai igazgatóként a Vác FC-t

A továbbiakban Csank János irányítja NB III-ban szereplő csapatunk szakmai munkáját. A mesteredző szakmai igazgatóként tért vissza a Vác FC-hez és ma már meg is tartotta első edzését – írja a klub honlapja.

Belák Gyula ügyvezető igazgató arról beszélt, hogy a vártnál gyengébb őszi szereplés miatt új impulzusra volt szükség a csapatnál, a választás pedig a Váccal korábban sikert sikerre halmozó Csank Jánosra esett.

„Gyorsan megegyeztem a klub vezetőségével, így szakmai igazgatóként visszatértem a Váchoz” – ecsetelte a 74 esztendős Csank János. „Mindig is jól éreztem magam a városban, hiszen eddig négy részletben összesen tíz évet dolgoztam a váci egyesületeknél, így a csapat számomra érzelmi kérdés. Túl is vagyunk az első edzésen, hiszen ma elkezdődött a felkészülés a tavaszi rajtra. Bemelegítés, labdás edzés és futás szerepelt a programban. Nagyon várom a további munkát és a február 28-i tavaszi rajtot.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A Vác eddigi trénere, Burzi Attila marad a klubnál, a továbbiakban asszisztens-edzőként segíti Csank János munkáját. A korábbi szövetségi kapitány váci munkája mellett a tarpai Sándor István Akadémián meglévő szaktanácsadói posztját is megtartja.

Csank János tehát negyedszer tért vissza Vácra, hiszen eddig négy alkalommal dolgozott a város klubjainál. Első korszakában sikert sikerre halmozott, 1994-ben bajnoki címet nyert az NB I-ben a Vác FC Samsunggal, emellett két NB I-es ezüstérmet és három Magyar-Kupa-döntőt is elért a csapattal. 1995-ben távozott először a városból. Először 1997-ben, másodszor 2013-ban tért vissza, utóbbi alkalommal két év alatt felhozta csapatunkat a megyei bajnokságból az NB II-be, de 2015-ben a ZTE-hez távozott. A mesteredző 2016 nyarán aztán harmadszor is visszatért Vácra, de ekkor már nem az NB II-es felnőtt együtteshez, hanem az utánpótlás-nevelő Vác VLSE-hez, ahol egy évig szakmai igazgatóként tevékenykedett. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments