Csökkentették a tisztségviselők javadalmazását

A Elektro Szignál Televízió péntek esti híradójában elhangzottak alapján a váci alpolgármesterek, képviselők és bizottsági tagok javadalmazása nem éri el az előző önkormányzati ciklus összegeit – írja a városi honlap.

A helyi televízió kérdéseire válaszolva a városháza arról adott tájékoztatást, hogy az elmúlt évhez hasonlóan idén sem emelkednek az önkormányzati tisztségviselők, képviselők és külsős bizottsági tagok tiszteletdíjai. A váci városvezetés – számos településsel ellentétben – nem szavazott meg magának év végi jutalmat sem. Továbbra is ragaszkodnak a takarékosság politikájához, amelynek jegyében az előző ciklushoz képest csökkentették az ezirányú kiadásokat.

Elhangzott az is, hogy a korábbi gyakorlattól eltérően jelenleg már nincs olyan képviselő, aki négyszázezer forint díjazást vesz fel és olyan alpolgármester sem, aki egymillió forintot vihet haza. A váci tiszteletdíjak jóval alacsonyabbak, mint például a kormánypárti vezetésű Dunakeszin, ahol szintén két főállású és egy társadalmi megbízatású alpolgármester segíti a polgármester munkáját. Ott a főállású alpolgármesterek egyenként közel havi százezerrel több javadalmat kapnak, mint a váciak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni

A városvezetés emlékeztetett rá: az előző, többszázmilliós tartozást és kifizetetlen számlákat felhalmozó városvezetés idején az akkori egyik alpolgármester és az egyik bizottsági elnök bizonyítottan törvénytelenül vett fel több millióra rúgó közpénzeket felügyelő bizottsági megbízásért. Ezt a gyakorlatot is megszüntették és felkérték az érintetteket a jogtalanul felvett pénzek visszafizetésére. Ez azonban máig egyetlen fillér erejéig sem történt meg. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments