Ezek most a legjobb szilvapálinkák Magyarországon: itt is toplistás a Lunczer Pálinkaház

Nyolc magyar szilvapálinka kapott minősítést 2020-ban a Nemzeti Pálinkakiválóság Programban, és került be a Pálinkakiválóságok Könyvébe. A legjobb szilvapálinkák közül egy, az Árpád és Vadász Pálinka tétele megkapta a Top Pálinkakiválóság címet, a másik hét főzde pálinkáját pedig a Pálinkakiválóságok közé választották. A kosdi Lunczer Pálinkaház most is a legjobbak között szerepel – írja az agrarszektor.hu.

A 2020-as Nemzeti Pálinkakiválóság Programra összesen 20 pálinkafőzde, 138 tétellel nevezett. A részletes analitikai vizsgálatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az érzékszervi minősítő bírálatot a hagyományoknak megfelelően a magas kvalitású, független szakértőkből álló Pálinkaminősítő Bizottság vakkóstolással végezte. A szabályzat szerint 17 pálinkház 66 pálinkája/törkölypálinkája kapott minősítést, amelyből a szakmai zsűri véleménye alapján végül 44 pálinka Pálinkakiválóság, 22 pálinka Top Pálinkakiválóság minősítést kapott. A program célja a minőségi pálinka és törkölypálinka fogalmának, színes kínálatának, valamint gasztronómiai jelentőségének megismertetése a hazai és külföldi fogyasztókkal, illetve az oltalom alatt álló pálinkák bemutatása a nagyközönségnek, emellett a tételek minősítésével egy olyan gyűjtemény létrehozása, ahol az egyes pálinkák alkalmasak marketing célú bemutatásra.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

A legjobb szilvapálinkák 2020-ban

Árpád és Vadász Pálinka – Árpád Prémium – Lepotica Pálinka – Top pálinkakiválóság

Árpád és Vadász Pálinka – Árpád Champion 2018 – Érlelt Szilva Pálinka – Pálinkakiválóság

Erős Pálinkafőzde – Presenta Szilva Pálinka – Pálinkakiválóság

Lunczer Pálinkaház – Penyigei Szilva Pálinka – Pálinkakiválóság

Márton Pálinkafőzde – Márton és lányai – Debreceni muskotályos szilva pálinka – Pálinkakiválóság

Miskolci Likőrgyár – Hat Királyné Pálinkája – Szilvapálinka – Pálinkakiválóság

Sümegi Pálinka – Szilva pálinka – Pálinkakiválóság

Várda-Distillery – Kulacs – Szatmári Szilvapálinka – Pálinkakiválóság

2020-ban a Nemzeti Pálinkakiválóság Programban nyolc magyar szilvapálinka kapott minősítést, és került be a Pálinkakiválóságok Könyvébe. Egyet a Top Pálinkakiválóságok közé, hetet pedig a Pálinkakiválóságok közé választottak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments