Házigazdaként kaptak ki a váci lányok a franciáktól

A Váci NKSE házigazdaként 34-33-ra kikapott a francia Paris 92 csapatától a női kézilabda Európa-liga csoportkörének első fordulójában, vasárnap:  Váci NKSE-Paris 92 (francia) 33-34 (15-16).

A csoportkör mezőnyének legalacsonyabb átlagéletkorú keretével rendelkező hazaiak közül Grosch Vivien, Kuczora Csenge és Triffa Ágnes is hiányzott a párizsiak elleni találkozón – írja az MTI.

Az első húsz percben szinte végig felváltva szerezték góljaikat a csapatok. Nagy volt a küzdelem, majd amikor két elrontott váci támadást gyors góllal használtak ki a vendégek, Szilágyi Zoltán időt kért. Az egyre jobban védekező francia együttes egy 5-1-es sorozattal 14-11-re ellépett, ám a magyaroknak a szünetig sikerült egy gólra csökkenteniük a hátrányukat.

A második félidőben tíz perc elteltével Szilágyi ismét időt kért, mert csapata ugyan tartotta magát, de továbbra is több apró hibát követett el támadásban, így nem tudott egyenlíteni. A türelmesen, hosszan támadó párizsiak hat perccel a vége előtt ismét elléptek három találattal, erre a váci edző úgy reagált, hogy támadásban a kapus helyett mezőnyjátékost küldött a pályára, ám a minimális különbségű vereséget így sem kerülhette el csapata.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci karatesiker Hollandiában

A mezőny legeredményesebb játékosa a párizsiak dán légiósa, Nadia Offendal volt 11 góllal, a váciak közül a válogatott beálló Helembai Fanny tízszer talált be.

A Vác jövő szombaton az orosz Zvezda Zvenyigorod, a Siófok KC pedig jövő vasárnap a francia Fleury Loiret vendége lesz. (Képünk archív)♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments