Különválik a Váci Egyházmegyei Karitász és a felnőttképzési kft, új vezetők az élen

Marton Zsolt megyéspüspök döntése értelmében különválik a Váci Egyházmegyei Karitász és a Felnőttképzési Nonprofit Kft. Emellett új igazgatót nevezett ki a szervezetek élére. Döntését azzal indokolta, hogy hosszú távra tervez és követnie kell az átalakuló világot is.

„Hosszas szakmai egyeztető munkát követően, amelybe más egyházmegyék és külső szakértők is bekapcsolódtak, egyik fontos intézményünkön koncepcionális és szerkezeti változtatásokat hajtottunk végre. 2021. január 15-től a Váci Egyházmegyei Karitász, illetve a Váci Egyházmegyei Felnőttképzési Nonprofit Kft. szervezetileg is különválik.

Hálásan köszönöm eddigi szolgálatát az ügyvezető igazgatónak, Fieszl Csabának és helyettesének, Dr. Bölönyi-Horváth Lászlónak. Munkájukkal nagyon sok nélkülöző ember és család életébe hozták el a reményt. Bízom benne, hogy szakmai tudásukat és rátermettségüket továbbra is egyházunk javára tudják kamatoztatni – írja levelében.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felújítási munkák két deákvári részen is

A Belügyminisztérium támogatásával 2015 óta tartó közfoglalkoztatási program, mely kezdetben a Váci Egyházmegyei Vidékfejlesztési Iroda, majd később az Egyházmegyei Karitász égisze alatt zajlott, teljes egészében átkerül a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Boldog Ceferino Intézetéhez, amely ezzel a legnagyobb közfoglalkoztatással foglalkozó intézménnyé válik az egyház berkein belül. A Váci Egyházmegyei Karitász igazgatója 2021. január 11-től Kovács Gábor.

„A Váci Egyházmegyei Felnőttképzési Nonprofit Kft pedig új név alatt és kibővített tevékenységi körrel folytatja munkáját. A Váci Egyházmegyei Képzési Központ igazgatója 2021. január 11-től Verseghi-Nagy Miklós.

Kérem, fogadjátok őket szeretettel, segítsétek őket munkájukban, és továbbra is maradjatok meg elkötelezetten a szolgálatotokban, amihez a Mindenható áldását kérem mindannyiunk számára!”

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments