Kurnász Anikó nyílt levélben reagált Rétvári Bence Facebook bejegyzésére

Nyílt levélben reagált Rétvári Bence országgyűlési képviselő Facebook posztjára Kurnász Anikó, a Párbeszéd Magyarországért Párt helyi szervezetének vezetője, melyet eljuttatott szerkesztőségünkhöz is. A Fidesz-KDNP politikusa még kedden azt írta: „75 éve írta alá Nagy Imre kommunista belügyminiszter, a mintegy 185 ezer német nemzetiségű magyar állampolgár vagyonelkobzását és kitelepítését szabályozó rendeletet. Ma fejet hajtunk az áldozatok emléke előtt! Soha többé kommunizmust, soha többé kommunistát!”

„Szégyellje magát Rétvári Bence képviselő úr! Egy olyan napon, amikor minden más tisztességes ember egy ország meghasonlottságán lamentál a háború utáni kitelepítésekre emlékezve, uszító posztjából kiderül, ön aztán végképp nem tanult a történelemből. Nem csak morálisan, de a tényekről sem, már pedig ezt is illene egy felelősségteljes államférfinak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

Ma nem a határozat aláírásának van az évfordulója, hanem a kitelepítések megkezdésének. A határozat 4 nappal azelőtt született.

Az ellen a bizonyos határozat ellen sajnos csak ketten emeltek szót, a többi kormánytag vagy támogatta, vagy tartózkodott. Beleértve az önök két képviselőjét, akiket akkori kebelbarátjaikon, az FKGP-én keresztül juttattak be a parlamentbe. Nincs helye tehát az ujjal-mutogatásának, közös történelmünk súlya mindannyiunk vállát nyomja” – írja a váci politikus.

Rétvári Bence posztja szerinte tömör összefoglalója mindannak, amivel a mai magyarokat mérgezik.

„És, hogy miért tartottam fontosnak ezt leírni? Azért, mert pontosan ez a fajta retorika vezetett ahhoz a megosztott, önmagával meghasonlott országhoz, ami egy szemrebbenés nélkül vetette ki magából addigi szomszédjait, jó barátait. Ez az a történelmi lecke, amire ma emlékeznie kellene, egy olyan országban, ahol ma önök szerint, aki önökkel nem ért egyet, az nem is Magyar.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a szépkorú Csugányi Antalnét

Ezért is próbálok most olyan sorokkal zárni, ami összeköt minket, nem pedig, ami elválaszt. Soha többé kommunizmust” – írja végül Kurnász Anikó. (Képünkön Kurnász Anikó Tordai Bencével tart sajtótájékoztatót)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments