Még csak 15 éves, de négy büntetőeljárás folyik a váci fiú ellen

A váci rendőrök kezdeményezték annak a tinédzsernek a letartóztatását, aki egy kortársát akarta kirabolni a gyanú szerint. Ez már a negyedik folyamatban lévő bűnügye – írja a police.hu.

Egy 13 éves fiútól akarta megszerezni arcmaszkját és pénzét legutóbbi balhéjakor, 2020. november 30-án kora délután. A város egyik parkjában leszólította, amikor áldozata szavai ellenére nem teljesítette követelését, veréssel fenyegette. Egy járókelő közbelépése akadályozta meg a komolyabb folytatást.

Amikor a rendőrök számára egyértelművé vált a tettes személye, elfogták és január 11-én őrizetbe vették. Ekkor már három másik nyomozás is folyt ellene a Váci Rendőrkapitányságon.

Tavaly februárban egy általános iskolai társát beszorította a sarokba és a csokoládéját követelte. Mivel az édesség nem cserélt gazdát, a 15 éves támadó combon rúgta áldozatát – rablás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás. Egy hónappal később a helyi vasútállomáson pécézett ki társával egy fiút, a kialakult szóváltást társa az öklével, míg a most elfogott 15 éves fiú egy rúgással rendezte – garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt folyik a büntetőeljárás. Negyedik ügye kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt folyik ellene.

A Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a 15 éves fiút most rablás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe, egyben kezdeményezték letartóztatását. (Képünk illusztráció)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments