Milliárdokért épül színház Dunakeszin

Megjelent az uniós közbeszerzési értesítőben, hogy 531 millió forintért megkezdődhet a 8,5 milliárd forintba kerülő Dunakeszi Művészetek háza tervezése. Ezzel lényegében egy új színház épül fel Dunakeszin – írja a budapestkornyeke.hu.

Nagyon jól járt Dunakeszi, mert egy vadonatúj színház épül a 45 ezer fős városban. A minap jelent meg az uniós közlönyben, hogy a Dunakeszi Kulturális Központ, azaz a Művészetek Háza tervezése nettó 531 millió forintba kerül és az Incorso Építész és Építő Műhely Kft. végezheti el.

A Művészetek Háza egyrészt egy alapfokú művészeti iskola, amelyben lesz egy 750 férőhelyes színház- és koncertterem, valamint kisebb kamaratermek is. Lényegében Dunakeszinek saját színháza lehet majd. Az előzetes tervek szerint az intézmény felépítése nettó 6,72 milliárdba kerül, ez bruttó 8,53 milliárd forintot jelent.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A költségvetést nem, de az új alelnököt megszavazta a megyei közgyűlés

Ami az iskolai részt illeti, 25 szaktantermet tervezhetnek, amelyben lesz egy kiállítóteremként is működő aula. A színházhoz kiszolgáló létesítmények is épülnek, mint büfé és pénztár. A korábbi elképzelések szerint az Iskola utcában épülhet meg a Művészetek Háza – írja a Dunakeszipost.hu. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments