Nehezményezi Csereklye Károly, hogy nem kapott válaszokat, de javaslatokkal élt

Sajtótájékoztatót tartott Csereklye Károly (Váci Szívvel Mozgalom) önkormányzati képviselő, aki továbbra is azt nehezményezte, hogy a tavalyi évben nem kapott válaszokat kérdéseire a város vezetésétől. Emellett beszélt arról is, hogy javaslatokkal élt az idei munkatervvel kapcsolatban is.

„2020 októberében polgármester asszonynak eljuttattam a Váci Sport Kft-ben esetlegesen felmerülő problémákat. Akkor ígéretet kaptam, hogy a vizsgálat elindult. Sajnálatos, hogy 2020 októberétől erre a vizsgálatra még a mai napig nem kaptam választ. Ugyanakkor kértem a polgármester asszonyt, hogy a sport kft-nél lévő, 2016 január 1-től 2018 december 31-ig lévő számlákat, szerződéseket legyen kedves, juttassák el, hogy itt is esetleges vizsgálatokat, vagy ne adj Isten felmerült problémákat, visszaéléseket fel tudjuk tárni” – mondta.

A városatya szerint erre azt a választ kapta, hogyha 428 ezer forintot befizet, akkor a befizetés után 45 napon belül meg fogja kapni a közadatkérési papírokat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

„Ez számomra egy kicsit döbbenetes, hogy a Vác város egyedüli tulajdonosa a kft-nek, közpénzből üzemel és egy képviselő, ha közadatot kér, azt 428 ezer forint befizetésével tudja csak megkapni.”

A képviselő arról is beszélt, hogy még év végén tett 11 pontban javaslatot a 2021-es munkatervre. Ezekből is megosztott néhányat a sajtó képviselőivel.

„A 11 pontból az egyik pont a váci lakásbér program beindítása és helyzete, illetve lehetősége. Ezek mind a polgármester asszony, illetve a csapatának választási pontjai voltak, ez a választásban szerepelt. A következő Vác Városfejlesztő Kft tagvállalatainak havi beszámolója a képviselőtestületi ülésen. Ez eddig megvolt 2019 előtt, ez most nemhogy napirendre került volna, még el is törölték. Tájékoztató a külterületi főútvonalak leaszfaltozásáról. A tiszta levegő Vác városi program állásáról, a hulladékudvar kialakításáról, beindításáról és sorolhatnám még így tovább.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

A képviselő javaslatai közül egy sem került be a munkatervbe, mint mondta azért, mert Matkovich Ilona polgármester szerint ezek a témák egyedi jellegűek.

Végül pedig kitért arra, hogy őt az elmúlt időszakban támadások érték azzal kapcsolatosan, hogy több tízmillió forintot vett fel alpolgármestersége idején. Mint monda tavaly év elején kikérte a Magyar Államkincstártól, hogy akkoriban mekkora jövedelmet kapott. Ezt szívesen bemutatja bárkinek, de kérte a mostani és a korábbi tisztségviselőket is, akik a testületben ülnek, hogy ők is tegyék ezt meg és csatolják a vagyonnyilatkozatukhoz.

Úgy tudjuk a hétfői sajtótájékoztató óta Csereklye Károly a költségvetéssel kapcsolatosan is nyújtott be javaslatokat.

A városvezetés szerint minden alapot nélkülöz Csereklye Károly nyilatkozata

A városvezetés egyre nagyobb értetlenkedéssel fogadja Csereklye Károly képviselő minden alapot nélkülöző sajtótájékoztatós nyilatkozatait. Most éppen egy olyan ügyben tolná át a felelősséget a polgármesterre, mely sem valóságtartalmában, sem jogi értelemben nem állja ki egy felelős ellenzéki képviselőtől elvárható magatartás próbáját.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

Csereklye Károly most sem nyilatkozott arról, hogy megtette-e képviselői kötelességét és élt-e feljelentéssel az állítólagos visszaélések miatt. A képviselő úr határozott kérésre sem adta át sajnos a vádjait állítása szerint megalapozó dokumentumokat.

Az minden valóságalapot nélkülöz, hogy Matkovich Ilona polgármester az általa említett összeget várta volna el bármelyik közadatkérése teljesítéséhez. A jelenlegi városvezetés már több vizsgálatot indított különböző ügyekben, amelyek eredményéről folyamatosan tájékoztatják a nyilvánosságot.

Felkérjük a képviselő urat ugyanakkor, hogy a jövőben a megfelelő tájékozódás után, felelősségteljesen forduljon a váci polgárokhoz mondandójával. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments