Rendeződik a Bernáth iskola vagyonkezelői joga

Többéves rendezetlen vagyonkezelési kérdés oldódott meg azzal a szerződéssel, melyet Vác Város Önkormányzata és az Északpesti Református Egyházmegye között hétfőn került aláírásra a váci városházán – írja a vac.hu.

Az Iskolaváros területén található Bernáth Kálmán középiskola 2012-től a Vác Felsővárosi Református Egyházközség, majd 2017. szeptemberétől az Északpesti Református Egyházmegye fenntartásában működik. A törvény szerint az ingatlan tulajdonjoga maradt az önkormányzatnál, a vagyonkezelés pedig – hasonlóan a mellette lévő Madách Gimnáziumhoz – a Váci Tankerületi Központhoz került.

A fenntartó egyházmegye több éve szerette volna jogilag is saját vagyonkezelésébe kapni a mintegy 18 ezer négyzetméteres területből a Bernáth iskola által használt részt, amely a feladata ellátásához szükséges. Ennek átadás/átvételéről többlépcsős tárgyalás folyt a minden érintett fél számára megfelelő megoldás érdekében. A kidolgozott szerződés tartalmának város általi elfogadásáról Matkovich Ilona – a veszélyhelyzetben kapott jogát gyakorolva – 2020. decemberében döntött.

Hétfőn a városházán megtörtént a szerződés aláírása, amely határozatlan időre az egyházmegye térítésmentes használatába adja az iskola működéséhez szükséges ingóságokat, eszközöket, épülettartozékokat és felszereléseket.

A dokumentumot a város részéről Matkovich Ilona polgármester, a vagyonkezelést átvevő részéről pedig Nyilas Zoltán András esperes és dr. P. Tóth Zoltán egyházmegyei gondnok írta alá – olvasható a honlapon. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments