Új képzéseket indít a rendőrség

Biztos megélhetést, kiszámítható előmenetelt és akár nyugdíjig tartó munkaviszonyt kínál a rendőrség azoknak, akik jelentkeznek a frissen meghirdetett képzéseikre. A 10 hónapos járőr és a kétéves technikumi rendőrszakképzésre érettségivel lehet jelentkezni, előbbire 55, utóbbira 25 éves életkorig. A váci kapitányság főelőadója az ES tévé híradójának azt is elmondta: a környékről jelentkezők arra számíthatnak, hogy az iskola elvégzése után a Váci Rendőrkapitányság keretein belül biztosítanak nekik munkát.

A váci kapitányságon is lehet jelentkezni a rendőrség 2021-ben induló kurzusaira – tájékoztatta a híradót Kiss Sándor. Az alezredes kiemelte: mindkét képzési formában teljes ellátás, ösztöndíj, illetve munkabér jár a hallgatóknak a tanulmányi idő alatt, ezen kívül biztosított a kollégiumi elhelyezés is a lakóhelyhez legközelebb eső oktatási központban. Az áprilisban kezdődő 10 hónapos képzésre január 31-ig lehet beiratkozni, a sikeres vizsgákat követően önálló intézkedésre jogosult rendőrjárőr végzettséget és hivatásos őrmesteri rangot kap a hallgató.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb elismerésben részesült dr. Horváth Ferenc a váci levéltár igazgatója

„A képzés az országban négy helyszínen folyik. Itt a váciaknak és a környékbelieknek a legkézenfekvőbb a Nagykovácsiban, más néven Adyligeten lévő objektumunk, tehát aki itt Vácon szeretne, vagy a környéken rendőr lenni, az biztosan ott fogja a képzést elvégezni, legalábbis a tanintézeti részét.”

A 10 hónapos képzés idejére munkabér és cafeteria, valamint napi háromszori étkezés is jár. A kétéves technikum ezzel szemben magasabb képesítést nyújt, ennek elvégzése után önálló intézkedésre jogosult rendőrként kezdheti meg a munkát a tanuló. A technikumi tanulmányokra meglévő érettségi birtokában 25 éves korig lehet jelentkezni február 19-ig, a képzés itt szeptemberben indul.

„A kétéves rendészeti technikumi képzés egy magasabb színvonalú képzés. Ez annyival előnyösebb, hogy ennek elvégzésével a kollégának később könnyebb útja nyílik arra, hogy a rendőrség más szakterületein belül, akár a bűnügyön, akár az igazgatásrendészeten dolgozzon, illetve magasabb beosztások betöltésére is lehetősége van” – mondta Kiss Sándor.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

A tízhónapos járőrképzés idejére havi munkabért, a kétéves technikum ideje alatt pedig ösztöndíjat biztosít a hallgatóknak a rendőrség. Ez idő alatt ingyenesen meg lehet szerezni a B kategóriás jogosítványt, de jár az útiköltség támogatás, az egyenruha és a kollégiumi elhelyezés is. Férfiak és nők jelentkezését egyaránt várják – hangsúlyozta Kiss Sándor, aki azt is hozzátette, hogy a többéves tapasztalat szerint a technikumot végző hallgatók gyakran a Közszolgálati Egyetemen folytatják tanulmányaikat. Az idén meghirdetett képzésekről bővebb tájékoztatást a police.hu oldalon találnak a jelentkezők, de a váci kapitányságon is lehet érdeklődni a részletekről. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments