Vácon még mindig kifogásolt a levegő minősége

Néhány helyen tovább nőtt a szálló por miatti légszennyezettség; északkeleten három településen veszélyes a levegőminőség, Vácon továbbra is kifogásolt.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden frissített térképe alapján Sajószentpéter, Kazincbarcika és Putnok levegőjét minősítették veszélyesnek a szálló por magas koncentrációja miatt. Miskolcon, Salgótarjánban és Ajkán egészségtelen a levegő.

Az NNK közleményében kiemelte: veszélyes levegőminőség esetén a gyermekek, a várandós kismamák, az idősek, a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedők kerüljék a szabadban tartózkodást. A krónikus légzőszervi betegségben szenvedők tünetei súlyosbodhatnak, így azt javasolják, hogy kedvezőtlen levegőminőség esetén mindig legyen náluk a készenléti gyógyszerük (például inhalátor).

További kilenc település – Budapest, Tököl, Százhalombatta, Vác, Esztergom, Tatabánya, Székesfehérvár, Várpalota és Pécs – levegőjét kifogásoltnak minősítették a levegőhigiénés index alapján.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  71 éves korában váratlanul elhunyt Dömény Csaba

Az NNK azt írta: az országos meteorológiai előrejelzés alapján a következő napokban nem várható jelentős javulás. A levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes. ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments