Varrott képek kiállítás nyílik a Lyra Könyvesházban

Kovács Aurélia Magdolna Varrott képek című kiállítása nyílik meg február 5-én 17 órakor a Lyra Könyvesház Torony Galériájában. A megnyitó ezúttal is online nézhető majd. A tárlatot és az alkotót Németh Árpád festőművész méltatja majd.

Kovács Aurélia Magdolna 1940-ben született Vácon. Édesapja a Don-kanyarnál elesett a háborúban. Négy évesen került Regőczi atyához, a kisváci Sasi Otthonba, s ott élt 4 évig. A Karolina Általános Iskolába járt, kedvence az ének, torna és a rajz tantárgyak voltak.

„1955-től Aszódra óvónőképzőbe kerültem, s a csodálatos Podmaniczky kastély volt a kollégiumunk. Itt kötelező tantárgy volt a hegedű, s ezt én nagyon megszerettem. 1957-től Vecsésen dolgoztam óvónőként 5 évig, majd Vácon 7 évig, mint óvónő, 20 évig, mint vezető óvónő tevékenykedtem. A munkám során 30 évet zeneóvoda vezetőként is dolgoztam” – írja magáról a művész.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb elismerésben részesült dr. Horváth Ferenc a váci levéltár igazgatója

Közben édesanyja vett egy öreg varrógépet, s azon magától megtanult varrogatni. Később a gyerekeinek is szép ruhákat varrt, még estélyi koncertruhát is mindkét lányának. Ez a hobbi nem múlt el azóta sem. Fiatalon hobbi volt még számára a hegedülés és a kézilabda.

„Nyugdíjas korom óta pedig a varrás tölti ki minden időmet. Táskákat, neszeszereket, faliszőnyegeket, hátizsákokat – és el sem tudom mondani mi mindent varrtam már. Legújabban párnákat és váci nevezetességekről képeket készítek filcrátétes technikával. A varrásban a Váci Foltvarrók is sok tanácsot adtak. Alkotásaimat sokan megdicsérték, s így egyre komolyabb munkák kerültek ki kezeim alól. Köszönöm a Lyra Könyvesháznak hogy elhozhattam ide a képeimet.”

A kiállítás a könyvesház nyitva tartási idejében megtekinthető március 4-ig. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments