A Dunakanyar fejlesztéséről egyeztettek, a váci híd is szóba került

Fontos és nagy beruházások valósulnak meg Vácon és a Dunakanyarban – közölte Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára csütörtökön a hivatalos Facebook-oldalán – írja az infostart.hu.

A bejegyzés szerint az államtitkár Rétvári Bencével (KDNP), a térség országgyűlési képviselőjével a napokban találkozott, és sorra vették a térség városait, településeit érintő kérdéseket.

Tudják, hogy a családoknak és a vállalkozásoknak is fontos a biztonságos és korszerű úthálózat. A kormány éppen ezért döntött úgy, hogy támogatja az M2 gyorsforgalmi út Vác-dél és Vác-észak közötti szakasza fejlesztését, a Vác-észak és Hont-Parassapuszta, országhatár szakasz megvalósítását, és amely talán a legfontosabb, az új Duna-híd megépítését – tette hozzá.

A pénzügyi források így már adottak ahhoz, hogy megkezdődjön ezeknek a projekteknek az előkészítése, a tervezési munka – írta Schanda Tamás, hangsúlyozva, hogy “ha rajtunk múlik, akkor biztos, hogy a soron következő lépések is megvalósulnak.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A főtérre költözik az OTP váci fiókja, de csak ideiglenesen

Az államtitkár szerint ezek a beruházások ugyanúgy hatalmas előrelépést jelentenek majd a térség minden lakójának, ahogyan az M2 út Budapest és Vác közötti szakasza, vagy az emeletes motorvonatok, amely szintén a főváros irányába való közlekedést teszik még kényelmesebbé. ♦

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments