A helyi KDNP és a Fidesz is emlékezett a kommunizmus áldozataira

Február 25-éna a KDNP és a  Fidesz helyi szervezetei közös megemlékezést tartottak a kommunizmus áldozatairól. A pandémiás helyzet miatt, szűk körben tartották meg a rendezvényt a rabtemetőben.

Beszédet mondott Szalay Ákos, aki a konkrét áldozatok felidézésével foglalta össze a nap fontosságát. Emlékezett Melocco Jánosra, illetve a boldoggá avatott Apor Vilmosra, valamint Brenner János és Sándor István vértanúk életútját is megismertette a jelen lévőkkel.

Kriksz István, a helyi szervezet elnöke beszédében kihangsúlyozta, a kommunizmus áldozatait sokkal tágabb körben kell értelmezni. A rendszer áldozata volt az is, akit vallattak, és kínoztak, akit megbélyegeztek, akit kirekesztettek vagy börtönbe zártak, akit csoport vagy vallási hovatartozása miatt üldöztek; mindenki, akit megfosztottak a szabad cselekvés és választás lehetőségétől, a gyermekek akik a bebörtönzött, meghurcolt, vagy kivégzett szülők nélkül nőttek fel, az anyák akik élethossziglan siratták gyermekeiket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Idén is megrendezik Vácon a „Kárpátaljaiak Találkozóját”

A megemlékezésen dr. Szentiványi Erika előadásában, Vass Albert Üzenet haza című verse is elhangzott. A költemény a mai korban élő emberek számára is kézzel fogható, és konkrét üzenettel bír. A borzalmas időszakot megélt tagtársaink szemébe könnyeket csalt a mély és megható gondolatok sora.

Ez a megemlékezés egy letűnt rendszer bűneit idézte fel, tanulságul szolgálva a jelenlévőknek, hogy egy nemzet kitartása, és szabadság iránti szeretete eltiporhatatlan – írják a szervezet közösségi oldalán. (Fotó: Facebook)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments