A helyi vállalkozások továbbra is segíthetik adójukkal a várost

Mint ismert, a kormány a korábban meghozott adóelvonási intézkedésein túl, a kis- és középvállalkozások önkormányzatoknak befizetendő helyi iparűzési adóját megfelezte. Ez – számítások szerint – várhatóan mintegy 400 millió forintos bevételkiesést is jelenthet városunknak. Ehhez jön még, hogy a gépjárműadó teljes elvonása, a reklámadó kiesése további 130 millióval kurtítja meg a város idei bevételeit – írja a vac.hu.

Az eddigi 2%-os adómérték 1%-ra történő csökkentése kapcsán több vállalkozó jelezte a városvezetés felé, hogy ők szívesen fizetnék továbbra is az eddigi mértékű iparűzési adót, ezzel is segítve a várost. Ezen lokálpatrióta érzelmű vállalkozók számára a város adóügyi szakemberei egyszerű megoldást javasolnak. A felező adóra való áttéréshez február végéig egy nyilatkozatban kell az adóhatóságnál jelezni azt az igényt, hogy a vállalkozó csak 1%-os adót kíván megfizetni. Amennyiben ezt a nyilatkozatot az érintett nem teszi meg, akkor továbbra is a 2%-os iparűzési adójával segíti Vác fejlődését.

A város vezetése ezúton is tisztelettel megköszöni mindazoknak, akik átérezve a központi elvonások okozta nehézségeket, az adófizetésük változatlanul hagyásával is tesznek Vácért. A köszöneten túl a tervek szerint – amennyiben az érintett vállalkozás felmentést ad az adótitok alól és hozzájárul a közléshez – az önkormányzat nyilvánosságra hozza azon helyi vállalkozók, cégek nevét, akik továbbra is a teljes adót fizetik be a városnak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments