A mozgás egészség: szánj magadra fél órát az infralámpák között

Most, amikor be vannak zárva a fitnesztermek, sokaknak nyújt segítséget a fogyásban a személyi edzés. Ennek egyik formája az infraedzés, amelyet már Vác belvárosában is elérhetünk. A Shape Infra és Masszázs Szalonban egyszerre ketten mozoghatnak, miközben a jótékony infralámpák segítik a hatásosabb zsírégetést.

Szabó Szilvia neve nem ismeretlen Vácon. Sokan a Smink Suliból ismerik még. Ő maga a garancia arra, hogy a hozzájuk betérők teljeskörű tanácsadást kapjanak. Tapasztalatát még Amerikából hozta Vácra.

Amerikában a sminkesség előtt kozmetikus voltam. Onnan jön a test iránti szeretetem, hiszen nagyon sok embert lefogyasztottunk. Szülés után kezdtem bele a sminkelésbe, de egy éve úgy döntöttem, hogy másba fogok” – meséli Szilvi.

Az infralámpa, infravörös fény előnyeit már sokan ismerik, hiszen arcüreg gyulladásnál rendszeresen használjuk, sőt orvosok is ajánlják. Az edzést itt azonban 28 lámpa segíti, így lényegében nem kell az izmokat bemelegíteni.

„Ezt úgy kell elképzelni, hogy ha elkezdi valaki csinálni a gyakorlatot, és egy kicsit is megy az infralámpa, akkor 5 milliméterre bemegy a bőrbe, így nem kell bemelegítenie, ráadásul elkezdődik a zsírégetés. Ezt lehet fokozni, ha a vendégre rakunk egy zsákot és ettől egy hipotermikus állapotba kerül, vagyis mesterséges lázat idézünk elő, hiszen a lámpák akár 42 fokra is felmelegíthetik a testet. Közben az összes szerv azon dolgozik, hogy lehűtse magát, beindul a vérkeringés egész mélyen is, és tolja ki a test a salakanyagokat. A mozgás előtt vagy után ajánlott a body roller használata is, amely fellazítja a zsírsejteket” – mondja.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a szépkorú Csugányi Antalnét

Előnye még ennek a mozgásformának, hogy nem kell órákat végezni a kellő hatás elérésére, hanem elég csupán fél órát dolgoztatni izmainkat a szobakerékpáron, vagy az elliptikus tréneren.

A fényterápia pedig ebben a borongós időben depresszió ellen is jó, de kíméli az ízületeket is ez a mozgás. Szilvia mindenkinek ajánlja az infratréninget, de aki vérhígítót szed, annak csak megfelelő szakember mellett használható a két gép, illetve ízületi gyulladásnál sem ajánlott.

Milyen jótékony hatásai vannak? Fiatalossá varázsolja a bőrt, növelve annak feszességét. Segítségével a kívánt testsúly elérhetőbbé válik. Használatától az ízületek mozgékonyabbá válnak. Jó általános fizikai közérzetet eredményez. Ideális alternatív segítséget jelent az életkor miatt fellépő panaszok esetén. Rendszeres használata segíti a zsírégetését és a fölösleges kilók ledolgozását. Rendszeres alkalmazása esetén az éjszakai alvás pihentetőbb lesz. Jótékony hatással bír búskomorság esetén is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

Szilvia, mint szakember nem csak a gépek használatát felügyeli, hanem az egészséges életmód követésében is tanácsokat ad. Tervezi, hogy a jövőben kiscsoportos előadásokat is fog szervezni, hogy motiválja a vendégeit az egészség megőrzésére.

Létai Ibolya masszőrként dolgozik már öt éve, Szilvinek Budapestről sikerült őt Vácra csábítania.  Bár sok különböző masszázstechnikát tanult, általában azt használja, amelyik az adott problémára a legjobb. Hitvallása szerint, ahol probléma van azt meg kell oldani.

„Én úgy szoktam összerakni a kezeléseket, hogy nagyon sok tornáztatás van benne: masszírozás, nyújtás, tornáztatás” – mondja.

Bár Ibolya Békés megyéből származik, már egy ideje Vácon él, hiszen beleszeretett a városba. Szilvivel közösen kezdtek vállalkozásba és nyitották meg januárban a szalont. Azt mondja, nagyon örül a döntésnek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

Nagyon sok sportoló jár hozzá, de sokan keresik fel gerincsérvvel is. Szívesen foglalkozik diákokkal is, egyre több vendége kerül ki közülük, egyre gyakoribb probléma ugyanis a fiatalok körében a rossz tartás. A legfiatalabb vendége 4 éves volt.

„Tanultam numerológiát és tanulok jelenleg kineziológiát is. Szerintem a lélektan elengedhetetlen a masszázshoz” – mondja. Ibolya nagyon szereti, amit csinál. Számára a legjobb, amikor valaki fájó háttal jön hozzá és úgy távozik, mintha kicserélték volna.

Aki ki szeretne kapcsolódni, annak ajánlott a Shape Infra és Masszázs Szalonban két óra eltöltése. Egy fél órás edzés után egy jó masszázs. Ma ez felér mindennel! (x)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments