A piarista kilátóban bérel irodát Rétvári Bence országgyűlési képviselő

A nemrég átadott volt piarista rendház épületéből kialakított Piarista Kilátó Központban bérel új irodát Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője – erről számolt be ma reggel a Népszava. A bérleményért havonta, rezsivel együtt 195 ezer forintot fizet a képviselő – derítették ki.

„Az Emmi parlamenti államtitkára Vác egyik legszebb épületében, a 2,6 milliárdos kormányzati támogatással felújított és átalakított ferences rendházban vett ki egy helyiséget alig 200 méterre a Duna-parttól” – írja a lap.

Több mint kétmilliárd forintból újult meg a váci ferences kolostor, amelyben tavaly megkezdte működését a Piarista Kilátó Központ. Az egyházi intézmény célja a sajátos nevelési igényű, illetve a fogyatékossággal élő fiatalok pályaorientációjának és elhelyezkedésének támogatása.

A lap arról is ír, hogy 2020. december elsején az Országgyűlés Hivatala (OH) határozatlan idejű szerződést kötött a Piarista Kilátó Központot vezető Katona Miklóssal 3,51 millió forint értékben. A 195 ezer forintos bérleti díj ismeretében ez legalább másfél évre szóló megállapodást jelent. Katona Miklós a Népszavának hangsúlyozta: az intézmény jogszerűen adhatja ki a kolostor szobáit és közösségi tereit. Jelenleg azonban csak Rétvári Bence bérel náluk irodát, egy 48 négyzetméteres, első emeleti helyiséget – a bérleti díjat Katona szerint a frissen átadott rendház állagmegóvására és fejlesztésére fordítják.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

Az Országgyűlés Hivatal a Népszava kérdésre közölte: Rétvári maga kérte, hogy kössenek szerződést a piarista intézménnyel. A bérleti díj a rezsiköltséget is tartalmazza, a parlamenti államtitkár a szerződés értelmében pedig alkalomszerűen a rendház két másik helyiségét is használhatja „társadalmi események lebonyolítása céljából”.

„Rétvári egyébként 2018 szeptembere és 2020 júliusa között három helyiséget – egy 53 négyzetméteres, egy 50 négyzetméteres és 40 négyzetméteres irodát – bérelt az OH-n keresztül Vácon. Jelenleg két irodát tart fent a városban, a rendházi mellett a 40 négyzetméteres helyiséget is megőrizte – utóbbiért havi 83 ezer forintot fizet az Országgyűlés – írja a Népszava.

A lap kereste a képviselőt is az ügyben, de nem kaptak választ kérdéseire. (Képünk a projekt bejárásán készült 2019-ben)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments