A vendéglátók mellett a turizmussal foglalkozó cégeknek is segít a város

Városunk lehetőségeihez mérten eddig is segítette a kormányzati tilalmak bevezetése miatt nehéz helyzetbe került helyi vállalkozásokat, így tavaly jelentős díjkedvezményeket adott a bérlőknek – írja a városi honlap.

Kormányzati döntés alapján idén február 1-től május 31-ig nem kell bérleti díjat fizetni az állami, valamint az önkormányzati helyiségekért a vendéglátóipari egységeknek, az éttermeknek, a kávézóknak, illetve a konditermeknek.

A döntés egy év után legalább részben segít a bajba jutott vállalkozásokon, így azokon is, amelyek itt Vácon működnek. A városunknak összesen több mint 400 milliós kiesést hozó iparűzési adó elvonással, a parkolás ingyenessé tételével és a gépjárműadó elvételével ellentétben ez a döntés valóban a kormányzati tilalmak károsultjairól, az érdemi válságkezelésről szól.

A kormányzati döntésből ugyanakkor kimaradtak a turizmussal foglalkozó vállalkozások, pedig ez az ágazat is megszenvedi a korlátozásokat. Épp ezért a kormányzati intézkedésekben meghatározottak köre városunkban a turisztikai vállalkozásokkal bővülni fog: az önkormányzat a tulajdonában álló bérlemények esetében március és április hónapban ezen vállalkozások kérelmére elengedi a bérleti díj 50%-át.

A kormányzati korlátozások károsultjaként Vác Város Önkormányzata abban bízik, hogy a járványhelyzetre hivatkozva bevezetett, részben luxusberuházásokra átirányított kormányzati megszorító intézkedések miatti több mint félmilliárd forintos kiesésnek a miniszterelnök által ígért megvizsgálása, majd a kompenzációja is megtörténik. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments