Anyahotel: gyilkosság történik a Naszály hegy lábánál

Bevallom, krimirajongó vagyok, de már egy ideje nem akadt a kezembe könyv. Örültem, amikor egy kedves ismerősöm azzal keresett meg, hogy nem akarok-e írni egy krimi íróról, aki ráadásul váci is. Törteli Eszter azonban nem csak egy egyszerű krimi író, hanem testközelben éli meg azt, amiről ír, ugyanis bűnügyi helyszínelő.

A sok rádió és tévé interjú között rám is szakít időt. Szitkozódom, amikor hozzá tartok, hiszen a Törökhegy nem éppen a jó utakról híres. Azt mondta nyitva van a kapu, az utolsó ház az utcában az övék. Már a harmadik nyitott kapun vagyok túl, mire megtalálom a házat. Csengetnék, de nyílik az ajtó és ott áll előttem egy vagány csaj, rózsaszín hajjal. Üdvözöljük egymást, persze a kézfogás most elmarad.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

Belépek a házba és mindenhol csontvázakat látok. Eszter meg is jegyzi viccesen, hogy náluk minden nap Halloween van. Leülünk egy kicsi, de fényes szobába. Eszter beszélni kezd én meg nézem, hogy a körmén is halálfej van, a nyakán pedig bilincset imitáló nyaklánc lóg.

„Azt olvastam rólad, hogy már gyerekkorodban is csontokat kerestél a homokozóban” – kezdem a beszélgetést.

„Dél-Alföldről származom, ahol köztudottan sok a homok, így nem volt nehéz csontokat keresni” – feleli nevetve.

Rengeteg bűnügyi könyvet olvasott gyerekként is már, később aztán a kedvence a Colombo volt.

„Olyan területet akartam választani, ami mozgalmas, izgalmas, változatos és agyi munkával is párosul.” Így lett helyszínelő Budapesten.

A fővárosban dolgozik, ott is élt korábban, férje révén került Vácra. Mivel beleszerettek a városba, itt telepedtek le. Krimije is itt, a Naszály hegy lábánál játszódik.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

Írni mindig is írt, verseket, novellákat. Rengeteg pályázaton indult, amelyeket rendre meg is nyert. Grafológus, írásazonosító végzettséget is szerzett, melyet azóta is alkalmaz. Foglalkozik gyermek- és felnőttrajz elemzéssel is.


Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!


 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments