Anyahotel: gyilkosság történik a Naszály hegy lábánál

Bevallom, krimirajongó vagyok, de már egy ideje nem akadt a kezembe könyv. Örültem, amikor egy kedves ismerősöm azzal keresett meg, hogy nem akarok-e írni egy krimi íróról, aki ráadásul váci is. Törteli Eszter azonban nem csak egy egyszerű krimi író, hanem testközelben éli meg azt, amiről ír, ugyanis bűnügyi helyszínelő.

A sok rádió és tévé interjú között rám is szakít időt. Szitkozódom, amikor hozzá tartok, hiszen a Törökhegy nem éppen a jó utakról híres. Azt mondta nyitva van a kapu, az utolsó ház az utcában az övék. Már a harmadik nyitott kapun vagyok túl, mire megtalálom a házat. Csengetnék, de nyílik az ajtó és ott áll előttem egy vagány csaj, rózsaszín hajjal. Üdvözöljük egymást, persze a kézfogás most elmarad.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Turisztikai szakmai találkozót tartottak Vácon, négy település fogna össze a szezonban

Belépek a házba és mindenhol csontvázakat látok. Eszter meg is jegyzi viccesen, hogy náluk minden nap Halloween van. Leülünk egy kicsi, de fényes szobába. Eszter beszélni kezd én meg nézem, hogy a körmén is halálfej van, a nyakán pedig bilincset imitáló nyaklánc lóg.

„Azt olvastam rólad, hogy már gyerekkorodban is csontokat kerestél a homokozóban” – kezdem a beszélgetést.

„Dél-Alföldről származom, ahol köztudottan sok a homok, így nem volt nehéz csontokat keresni” – feleli nevetve.

Rengeteg bűnügyi könyvet olvasott gyerekként is már, később aztán a kedvence a Colombo volt.

„Olyan területet akartam választani, ami mozgalmas, izgalmas, változatos és agyi munkával is párosul.” Így lett helyszínelő Budapesten.

A fővárosban dolgozik, ott is élt korábban, férje révén került Vácra. Mivel beleszerettek a városba, itt telepedtek le. Krimije is itt, a Naszály hegy lábánál játszódik.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A váci doktornő filmet készítene a demenciáról

Írni mindig is írt, verseket, novellákat. Rengeteg pályázaton indult, amelyeket rendre meg is nyert. Grafológus, írásazonosító végzettséget is szerzett, melyet azóta is alkalmaz. Foglalkozik gyermek- és felnőttrajz elemzéssel is.


Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!


 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments