Az önkormányzat visszautasítja a közétkeztetéssel kapcsolatos vádakat

Vác Város Önkormányzata visszautasítja azokat az étkeztetéssel kapcsolatos híreszteléseket, vádakat, amelyek az utóbbi hetekben láttak napvilágot a különböző, kormánypártokhoz köthető médiafelületeken. A portálokon megjelent egy levél is, amelyet állítólag az iskola diákjai írtak, arról, hogy nem jutnak elég ennivalóhoz, de még egy Facebook oldal is elindult a levél kapcsán.

Ahogy városszerte több oktatási-nevelési intézményben, úgy a Cházár Andrásról elnevezett intézményben is a Gazdasági Hivatal munkatársai végzik részben önkormányzati forrásból a gyermekek étkeztetését. A főtéri iskolához tartozó tagintézményben történik a főzés, ugyanazon berendezéseken és receptek szerint, amelyek az előző években is voltak, az élelmezésvezető és a szakácsok is a korábbi szakemberek. Városi óvodát és az intézmény más étkezőit is ellátják az érintett konyháról – ezekről a helyekről nem érkezett panasz – írja a vac.hu.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Testületi döntés a Karacs-torzó rendezése érdekében

Az állítólagos panaszosok olyan ételt állítanak be vacsoraként, amely nem szerepelt az étlapon. Az intézmény korábban azt állította, hogy a búrkifli darabszáma nem volt megfelelő, miközben a korábbi panaszok miatt elrendelt vizsgálat megállapításai között szerepel, hogy soha nem kaptak búrkiflit az intézményben étkezők. Korábban viszont többször az is előfordult, hogy az intézmény nem határidőben adta le az igénylők számát, vagy rossz számot adott le, és a valóságban több volt az étkezők száma, mint amennyire a konyhának készülni kellett. Ezeket a gondokat az étkezésért felelős városi munkatársak mindig igyekeztek megoldani. A feladatot ellátó önkormányzatot érzékenyen érinti, hogy a közétkeztetést igénybe vevők eközben több mint tízmillió forintos tartozást halmoztak fel az önkormányzat felé.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Testületi döntés a Karacs-torzó rendezése érdekében

Az ellátás valós színvonalát jól jellemzi, hogy a tanárok között az elmúlt időszakhoz képest többszörösére nőtt azok száma, akik előfizetnek az étkezésre.

Tóthné Hornyák Szilvia dietetikus, a gazdasági hivatal munkatársa úgy tapasztalta: az állítólagos panaszlevélben megfogalmazottak nem fedik a valóságot. A szakember szerint arról lehet szó, hogy egyesek a konyha rossz hírnevét szeretnék kelteni, egyelőre ismeretlen okból. (Képünk illusztráció)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments