Beoltották a váci idősotthonok lakóit

Csütörtökön megkezdődött az idősotthonokban és más bentlakásos intézményekben élők kampányszerű oltása – jelentette be a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője az operatív törzs nevében a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős testület online sajtótájékoztatóján. Vácra is megérkeztek a vakcinák az idősökhöz – írja az estv.hu.

Szmolár Attila igazgató arról tájékoztatta a televíziót, hogy a bentlakók 98%-a és a dolgozók 60%-a igényelte az önkéntes oltást.

A híradó információja szerint a hat fős stáb csütörtökön több településen oltott időseket a Dunakanyarban. Szokolya és Verőce után némi csúszással kezdődött meg a váci Burgundia utcai intézetben a bentlakók oltása.

„Nagyon büszke vagyok igazgatóként, hogy tíz hónapon keresztül mindhárom részlegünkben egyetlen koronavírusos ellátottunk sem volt. Ezt a nehéz időszakot az intézmény lakói és dolgozói közös erőfeszítéssel túlélték. Azt gondolom, hogy még nagyobb biztonságot ad a munkánknak, ha a lakóink is be lesznek oltva” – nyilatkozta az igazgató. (Képünk korábban a Burgundia utcai otthonban készült)

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments