Dániában is kikaptak a váci lányok, charter járattal kellett haza jönniük

A Váci NKSE 39-29-re kikapott a dán Herning-Ikast otthonában a női kézilabda Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában, szombaton.  Eredmény, csoportkör, 4. forduló, A csoport: Herning-Ikast HB (dán) – Váci NKSE 39-29 (19-13)- írja az MTI..

A csoportkör mezőnyének legalacsonyabb átlagéletkorú keretével rendelkező magyar csapatból Helembai Fanny, Grosch Vivien, Kuczora Csenge és Triffa Ágnes is hiányzott.

A két héttel ezelőtti, 38-26-os hazai vereség ellenére jól kezdte a dániai meccset a Vác. Bár a Herning-Ikast rendre ellépett két góllal, a vendégeknek az első 18 percben mindig sikerült felzárkózniuk, egyenlíteniük. Ezt követően azonban már nem volt azonos súlycsoportban a két együttes, a sokkal hatékonyabban védekező és pontosabban támadó házigazdák egy 8-1-es sorozattal tíz perc alatt elhúztak, a szünetben pedig 19-13-ra vezettek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

A Vác a második félidőben sérülés miatt nem számíthatott válogatott irányítójára, Lakatos Ritára, eleinte mégis sikerült öt gólra csökkentenie a hátrányát. A 42. perctől a vendégcsapat védelme megint nem tudott megálljt parancsolni a dán akcióknak, a Herning-Ikast tetszés szerint növelte előnyét, a váci gólokra rendre három találattal válaszolt. A hajrában némileg csökkentette a különbséget a magyar együttes, ám a súlyos vereséget ezúttal sem kerülhette le.

A mezőny legeredményesebb játékosa a hazaiak norvég balátlövője, Helene Gigstad Fauske volt, aki mind a 14 lövését gólra váltotta. Váci részről Szabó Laura kilenc alkalommal talált be.

A két győzelemmel és egy döntetlennel álló Siófok KC vasárnap a román Dunarea Braila csapatát fogadja az El csoportkörében, az egy győzelemmel és immár három vereséggel álló váciak pedig jövő vasárnap a Paris 92 vendégei lesznek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

A váci kézisek hazajutása sem zajlik simán

Vasárnap hajnalban szerettek volna hazarepülni a lányok, de sajnos a koronavírusra hivatkozva törölték a járatukat.

„Hajnalban már egyeztetést folytatunk az utazási irodánkkal, akik jelezték, hogy minden előzmény nélkül, a Korona vírus járványra hivatkozva törölték járatunkat. Jelenleg próbálunk hirtelen megoldást találni, azonban a több légitársaságnál is kötelezően előírt PCR tesztjeink érvényessége is lejár ma este, amely teszt Dániában történő elvégzése esetén az eredményeket optimális esetben is 48 óra alatt kapnánk meg! Így szinte csak a charter járat bérlése maradt meg opciónak, amely foglalására azonban nagyon rövid idő áll rendelkezésünkre, ráadásul borzasztóan felborítja a költségvetésünket, ezzel veszélybe sodorva egyesületünk anyagi biztonságát – írták Facebook oldalukon.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments