Itthon nyertek a váci lányok a Debrecen ellen

Az idei januári-februári meccshajsza befejező állomásán, szerda este egy hazai bajnoki volt soron az elsőosztályú váci kézilabda együttes számára. A mieink helyenként igen jó teljesítménnyel fontos pontokat gyűjtöttek be: Váci NKSE – DVSC Schaeffler 32-28 (19-13) – írja a vac.hu.

A végső bajnoki helyezés miatt a mai mérkőzés is fontos volt a mieink számára. Az összecsapás pikantériáját az is adta, hogy korábban már bejelentették: a Vác mai vezetőedzője nyártól már a debreceniek vezetőedzője lesz. A találkozó hazai játékoskeretéből a három régóta hiányzó mellett Lakatos Rita sem tudta még vállalni a pályára lépést. A lehetséges 16-ból a hazaiak 13 játékost neveztek, míg a vendégek teljes kerettel álltak ki.

Az első percekben a váciak állva hagyják vendégeiket. A Loki azonos összetételben támadott és védekezett eleinte, míg a mieinknél a támadásban pályán lévő Aron Andreát védekezésben Szabó Laura váltotta. Ez annyira tökéletesen működött, hogy nyolc percen keresztül minden percre jutott egy váci találat, viszont a hazai védőfal kiváló védőmunkáját megfejelő, több bravúrt bemutató Bukovszky Anna csupán egy gólt kapott.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

A vendégek indiszponált meccskezdésükből csak lassan ocsúdtak, amihez kellett az is, hogy edzőjük röpke negyedóra alatt kétszer is időt kérjen. A félidő második felében sem sokat javult az ellenfél védőmunkája, viszont cserekapusuk, Csapó Kyra már hatékonyabban védett. Rajta kívül még az exváci Hornyák Dóra gólérzékenysége érdemel említést: a szünetig csapata góljainak majdnem a felét ő dobta. A váciaknál viszont többen is remekeltek és rendre sikerült egyéni megoldásokkal, vagy a beállóst (Szabó Laurát) megjátszva tetemes fórt összeszorgoskodni a pihenőre.

A második félidő elején mindkét oldalon hosszú támadásokkal próbálkoztak a csapatok és felváltva estek a gólok. Így sikerült tartani az 5-6 találatnyi előnyt. Aztán egy időre leálltak a támadásaink, sokkal nehezebben találtuk a hálózörgetést érő megoldásokat. Feljött többször is a DVSC háromgólos hátrányra. Kácsor Gréta fontos góljaival a záró öt perc ötgólos hazai fórral indult és innentől már csak arra kellett ügyelni, hogy a csapat megbecsülje a labdát. Ezt tette.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

A mérkőzést végül magabiztosan, a fantasztikus meccsindítással jól sáfárkodva, több jó teljesítménnyel nyerte meg a VNKSE. A váciaknál mintha a korábbi mérsékelt teljesítmények javuló tendenciát mutatnak…

Váci gólszerzők: Hámori Konszuéla 7; Kácsor Gréta 6; Szabó Laura 6(3); Aron Andrea 4; Sanja Radoszavljevics 3; Bárdy Noémi, Diószegi Nikolett és Helembai Fanny 2-2.

Szilágyi Zoltán: – Egy közvetlen rivális ellen szereztünk nagyon fontos két pontot. Mindkét oldalon hiányoztak kulcsjátékosok. Már az első percekben nagyon koncentráltak voltunk és kiválóan kezdtünk. Egyes időszakokban kifejezetten érett, taktikus játékot produkáltunk. A debreceniek megpróbáltak rendre felzárkózni. De nálunk mindig volt egy-egy olyan megvillanás, amivel átlendültünk a holtpontokon.

A váciak számára következő tétmérkőzés a tervek szerint március 6-án 18 órától az MTK otthonában lesz. Ezt követően március 10-én délután egytől a másodosztályú listavezető Budaörs ellen kell kivívni a hazai kupasorozat legjobb nyolc csapata közé kerülést. Hazai bajnokira viszont csak majd március 27-én, este hattól kerül sor, amikor a székesfehérvári hölgykoszorú látogat a váci sportcsarnokba. (Képünk egy korábbi meccsen készült). ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments